Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szezámmagban sült pulykaburger

Hozzávalók

  • 1/2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl olaj
  • 50 dkg darált pulykacomb
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • 5 dkg szezámmag
  • 4 db hamburgerzsemle
  • 4 db salátalevél
  • 10 dkg paradicsom

Elkészítés

    1. A finomra vágott hagymát és fokhagymát üvegesre sütjük a felforrósított olaj felén. A darált húst tálba tesszük a hagymákkal együtt, majd megsózzuk és megborsozzuk. Alaposan összedolgozzuk, majd lapos pogácsákat formázunk a húsmasszából, és mindet megforgatjuk a szezámmagban. 
    2. A megmaradt felforrósított olajon, közepes lángon mindkét oldalukon 3-3 percig sütjük a húsokat. A félbevágott zsemléket száraz serpenyőben megpirítjuk. A salátaleveleket, a vékonyan felkarikázott paradicsomot és a sült húspogácsákat elrendezzük az alsó feleken. Végül ráhelyezzük a zsömlék felső részét.
Ne süssük túl sokáig a burgert, mert hamar kiszárad. Óvatosan hajlítsuk meg, így kissé eltörik. A hús a belsején ellenőrizhetjük, hogy áll a sütés. Profi szakácsok maghőmérőt használnak erre a célra: 70 foknál biztos, hogy átsült a húspogácsa.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin