Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Videó
A smashed burger, ami az amerikai burgerezők régi kedvence, nálunk csak az elmúlt időszakban lett népszerű. Egyre több helyen kapható ez a látványra nem igazán szép, ellenben nagyon finom kézműves remekmű, amiben a hús – az elkészítési technikájának köszönhetően –sokkal szaftosabb.
Wagensommer Alexandra
Cikk
Az étteremlánc vendégei az Egyesült Államokban először 1967-ben, Magyarországon pedig 35 éve, a Régiposta utcai McDonald’s étterem megnyitásakor kóstolhattak bele a Sajtburger és a Big Mac szendvicsekbe. Az összetevők, a recept és az elkészítési mód azóta lényegében változatlan maradt. Egy fejlesztésnek köszönhetően azonban a marhahúsos szendvicsek, köztük több ikonikus burger, mint pl. a Sajtburger, a Sajtos McRoyal és maga a Big Mac is megújultak.
Gallicoop
Biztosan nem mondunk újat azzal, hogy egy gyorsétterem életében, pontosabban talpon maradásában az egyik legfontosabb dolog a gyorsaság. A McDonald’s például azt állítja, hogy nem kevesebb, mint 75 hamburgert értékesít másodpercenként. Na, de mi lesz így a minőséggel? Sokan készpénznek veszik, hogy a Meki, vagy a hozzá hasonló gyorskajáldák burgerei tele vannak tartósítószerrel, ízfokozóval és minden más olyan adalékanyaggal, ami nem éppen az emberi szervezet egészséges működését szolgálja. Valóban így lenne ez?
Török Zsuzsa
Imádják a gyerekek, de szereted pontosan tudni, miből készül? Csinálj nekik házit! Ha készen vásárolod hozzá a bucit, tényleg gyorskaja lesz! A húspogácsát változatosan variálhatod friss salátákkal, zöldségekkel és szószokkal, hogy minden hamburgerrajongó elégedett legyen.
CSEH JÁNOS
Orbán - Marosi
A burgerek lelke leginkább a húspogácsa, amire minden másik feltét építkezik. Ez általában marhahús, de lehet csirke, sertés vagy akár vegán alapból is. Mi a klasszikus marhahús hamburger pogácsa irányt céloztuk meg a héten.
PATAKY KRISZTINA
DÖMÖTÖR VIOLA
Ma 25 ország 2500 éttermében, köztük a hazai Burger Kingekben is egyszerre kezdik el grillezni a Rebel Whoppert. Ez lesz a márka eddigi történelmének legnagyobb termékbevezetése, ezzel együtt pedig a Burger King lesz a legnagyobb európai étteremhálózat, amely növényi alapú pogácsát kínál szendvicseiben.
Húsvét hétfőn a pogácsák, sajtos rudak, csigák és perecek mellett/helyett jó, ha készültök olyasmivel is, ami az előbbieknél jóval laktatóbb, de pontosan ugyanilyen egyszerű elfogyasztani - és nem mellesleg elkészíteni sem ördöglakat. Olyan sebtiben elfogyasztható, mégis tartalmas falatokat ajánlunk most, amelyek gyorsan készen vannak, és akár házról-házra járva, menet közben is kényelmesen megehetőek.
Hányszor hallottuk, hogy reggelizz úgy, mint egy király! De vajon mit evett reggelire a legnagyobb király, Elvis Presley?
Ebédötlet kéne hétvégére? A hamburger mindig jó választás, ugyanis számtalan módon variálható. Íme egy marhahúsos változat háromféle sajttal, sült krumplival. Mutatjuk, hogy készül lépésről lépésre.
Bár számtalan fogást készíthetünk szabad tűz felett, a street food őrületnek hála a grillszezon egyik meghatározó elemévé vált a hamburger, ami nem is baj, hiszen a jó hamburger valóban a grillezésünk kiemelkedő eleme lehet, csak néhány apróságot kell szem előtt tartani.
A jó idővel az ember kedve is megjön a szabadtéri étkezéshez, és ilyenkor igazán jól tud esni egy jó pofa sör és egy házi hamburger egy napsütötte teraszon üldögélve. A gond csak az, hogy az igazán finom kézműves burgereket arany áron adják, így aki nem akar egy kisebb vagyont kiadni a családi falatozás alkalmával, jobban jár, ha házilag készíti a buciba rejtett szaftos húspogácsát. 7 szuper recepttel segítünk, hogy otthon is tökéletes legyen ez a pazar harapnivaló!