Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szedres-joghurtos kocka

Hozzávalók

  • 25 dkg mézes keksz
  • 7,5 dkg vaj
  • 2,5 dkg fehér csokoládé
  • 35 dkg szeder
  • 2 ek nádcukor
  • 1/2 rúd vanília
  • 3 lap zselatin
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 ek cukor
  • 44 dkg görög joghurt

Elkészítés

    1. Egy kb. 20x20cm-es, szögletes tepsit kibélelünk sütőpapírral úgy, hogy az oldalát is lefedjük vele. A kekszet morzsásra törjük. A vajat a fehércsokival vízgőz felett megolvasztjuk, és a kekszmorzsára öntjük. Elkeverjük, majd egyenletesen az előkészített tepsi aljába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.
    2. 30 dkg szedret a nádcukorral és a vanília kikapart magjaival egy kis lábasba tesszük, és 8-10 perc alatt sziruposra főzzük. 
    3. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, és ha megpuhultak, belekeverjük a meleg szederkrémbe, és hagyjuk kihűlni.
    4. A tejszínhez keverjük a cukrot, és kemény habbá verjük. A joghurtot elkeverjük a szederrel, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. A masszát a kekszes alapra simítjuk, és legalább 3-4 órát vagy egy éjszakát hűtjük. A maradék szederrel díszítjük, és kockára vágva tálaljuk.

    Még több recept Gasztrogabótól >>> 

Megjegyzés

Ha nem görög joghurtot használunk, egy zselatinlappal többel számoljunk, különben nem tartja majd meg a formáját a krém.

gasztrogabo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek