Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szedres-joghurtos kocka

45 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kb. 20x20cm-es, szögletes tepsit kibélelünk sütőpapírral úgy, hogy az oldalát is lefedjük vele. A kekszet morzsásra törjük. A vajat a fehércsokival vízgőz felett megolvasztjuk, és a kekszmorzsára öntjük. Elkeverjük, majd egyenletesen az előkészített tepsi aljába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.
  2. 30 dkg szedret a nádcukorral és a vanília kikapart magjaival egy kis lábasba tesszük, és 8-10 perc alatt sziruposra főzzük. 
  3. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, és ha megpuhultak, belekeverjük a meleg szederkrémbe, és hagyjuk kihűlni.
  4. A tejszínhez keverjük a cukrot, és kemény habbá verjük. A joghurtot elkeverjük a szederrel, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. A masszát a kekszes alapra simítjuk, és legalább 3-4 órát vagy egy éjszakát hűtjük. A maradék szederrel díszítjük, és kockára vágva tálaljuk.

Még több recept Gasztrogabótól >>> 

Megjegyzés

Ha nem görög joghurtot használunk, egy zselatinlappal többel számoljunk, különben nem tartja majd meg a formáját a krém. - gasztrogabo

Ezek is érdekelhetnek