Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szalonnás zöldbab gombával és paradicsommal

MME MME
5/5
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A zöldbabot mossuk és tisztítsuk meg, a végeit távolítsuk el. Sós vízben kb.10 perc alatt főzzük félkeményre. Szűrjük le és hagyjuk lecsepegni. Közben a hagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra, a gombát szintén tisztítsuk meg és szeleteljük fel.

A szalonnát vágjuk kisebb, hosszúkás darabokra. A hagymát forró olajban pirítsuk meg, adjuk hozzá a szalonnát, a gombát, majd a keveréket mérsékelt tűzön pároljuk kb. 10 percig.

A paradicsomokat forrázzuk le. Húzzuk le a héjukat, majd vágjuk fel cikkekre a húsukat. Adjuk a kész zöldbabhoz, fedő alatt kissé melegítsük meg, majd keverjük össze a szalonnás, gombás hagymával.

Tálalás előtt szórjuk meg friss petrezselyemzölddel.

Ezek is érdekelhetnek