A zöldbabot mossuk és tisztítsuk meg, a végeit távolítsuk el. Sós vízben kb.10 perc alatt főzzük félkeményre. Szűrjük le és hagyjuk lecsepegni. Közben a hagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra, a gombát szintén tisztítsuk meg és szeleteljük fel.
A szalonnát vágjuk kisebb, hosszúkás darabokra. A hagymát forró olajban pirítsuk meg, adjuk hozzá a szalonnát, a gombát, majd a keveréket mérsékelt tűzön pároljuk kb. 10 percig.
A paradicsomokat forrázzuk le. Húzzuk le a héjukat, majd vágjuk fel cikkekre a húsukat. Adjuk a kész zöldbabhoz, fedő alatt kissé melegítsük meg, majd keverjük össze a szalonnás, gombás hagymával.
Tálalás előtt szórjuk meg friss petrezselyemzölddel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre