A réteslapokat szétválasztjuk. Egy lapot deszkára helyezünk. A tejfölt és az étolajat simára keverjük és a deszkára helyezett réteslapot vékonyan megkenjük vele. Ráhelyezünk egy réteslapot, picit megnyomkodjuk és ezt is megkenjük vékonyan az étolajos tejföllel. Erre még egy lapot teszünk, megnyomkodjuk, megkenjük és befedjük a negyedik lappal. A maradék négy réteslapot egy másik deszkán ugyanígy előkészítjük.
Ezután hat egyenlő téglalapra vágjuk a tésztát (12 db lesz összesen).
Az almát meghámozzuk, lereszeljük a reszelő durva oldalán, megszórjuk a nádcukorral, búzadarával és fahéjjal. Óvatosan összekeverjük, pár percig állni hagyjuk, hogy a búzadara szemek felszívják az alma levét. Ezután a rétes darabok hosszabb menti részének aljára egy kanállal teszünk az almás töltelékből.
Feltekerjük a tésztát, és két végén csavarunk egyet, hogy megkapjuk a szaloncukor formát.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, a tészták két végét masnival díszíthetjük.