Az olajat felforrósítjuk, majd kis adagokban megpirítjuk rajta a megtisztított, felkockázott húst. Ezután szűrőlapáttal átszedjük egy tiszta serpenyőbe, és a visszamaradt zsiradékon üvegesre sütjük a finomra vágott vörös- és fokhagymát. Hozzáadjuk a kimagozott, falatnyi darabokra vágott paprikát, a csilipelyhet és a fahéjat. További néhány percig együtt pároljuk, azután belekeverjük a darabolt paradicsomot és a paradicsompürét. Végül sózzuk és borsozzuk. Felforraljuk, majd kis lángon, lefedve 90 percig főzzük. Közben néhányszor megkeverjük.
Ezután hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát és répát, valamint a lecsepegtetett babot. Megszórjuk a felaprított csokival, és további 30-40 percig pároljuk. A durvára vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Sült burgonya illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre