Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Szabolcsi töltött káposzta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Szabolcsi töltött káposzta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 370
  • Elküldve: 99

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb fej édeskáposzta
  • 1/2 kg darált hús
  • előfőzött rizs
  • 2 fej hagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • paradicsomlé (kb. 1 liter)

Elkészítés:

Egy nagyobb fazékba vizet teszek forrni. Az édes káposztát a torzsája mentén bevágom rézsútosan, a közepébe egy húsvillát szúrok, és beleteszem a forró vízbe. Ahogy fő a káposzta a vágás mentén válnak le a levelek, ezeket kiveszem a vízből. A húsvilla abban segít, hogy könnyebben tudd ezt a műveletet megoldani. Közben kevés olajon üvegesre pirítom a rizst, majd két evőkanál ételízesítővel megszórom, és annyi vizet öntök rá, hogy elfedje, kb. 10 percig még főzöm, míg beszívja a vizet magába. A két hagymát apróra vágom, majd megfonnyasztom, és jó sok pirospaprikát (erőset) szórok rá, de nem a tűzön, mert megkeseredik. Ezután a darált hússal a hagymát, rizst összekeverem, ízesítem sóval, borssal, pirospaprikával ízlés szerint - ki milyen erősen szereti. Önteni kell hozzá annyi paradicsomlevet (legjobb az üveges paradicsomlé, de akinek házi van, azt használja), amennyit a massza felvesz. A megmaradt káposztalevelekből apróra vágva még két-három maréknyit beleszórhatunk a töltelékbe. Aztán el lehet kezdeni a leveleket megtölteni! A leveleken lévő vastagabb részt le kell vágni egy késsel, és ha nagyobb a levél, inkább kettévágva kell tölteni. A torzsát és megmaradt leveleket a fazék aljára teszem, rápakolom szépen sorban a töltött káposztát. A fazekat felöntöm félig vízzel, félig paradicsomlével, (aki paradicsomosabban szereti, tehet bele több paradicsomlét). Amikor az utolsó sor káposzta is bekerült a fazékba, rákerült a paradicsomos-vizes lé, egy meleget bíró tányért szoktam a tetejére rakni, egy kicsit megnyomom a káposztákat, és úgy rá a fedőt. (Ezt nem tudom, miért kell, de anyu mindig így csinálta :) ) Körülbelül másfél-két órát kell főzni, de közben kóstolással is lehet ellenőrizni, hogy hol járunk.

Megjegyzés:

Nagyon finom étel, hidegen és melegen is ehető, és minél többet melegítjük, annál finomabb!! Tejföllel, friss kenyérrel kínáljuk. Bár a tejföl nem mindig jön be, az ízvilága a paradicsomtól édes, de nagyon finom!

A receptet Berki Orsolya küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 25 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2010. április 17. (szombat) 18:38
    Sziasztok igazából csacsika76 nak van igaza mert az igazi szabolcsi káposztát igy kell csinálni .
Receptválogatás
A legfinomabb rántott ételek
Ki tudna ellenállni a jó ropogós bundának, rejtsen akár omlós hússzeletet, olvadó sajtot, fűszeres zöldségeket, netán palacsintát... Legnépszerűbb rántott ételeinket gyűjtjük most egybe!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Lecsós-rizses saláta Lecsós-rizses saláta
Egyszerű bögrés-mikrós süti Nutellával Egyszerű bögrés-mikrós süti Nutellával
Csirkemell cukkinis bundában Csirkemell cukkinis bundában
Pórékrémleves garnélával Pórékrémleves garnélával
Grillezett piadina Grillezett piadina
Házi naan Házi naan
Citromkrémes mákos torta Citromkrémes mákos torta
Baconös burgonyapalacsinta Baconös burgonyapalacsinta
Mozzarellás tésza Mozzarellás tésza
Villámgyors sajtos-vajas csillagok Villámgyors sajtos-vajas csillagok
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 4 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125032_huto_110.jpg Kisokos! Mit hogyan és meddig tárolhatunk a hűtőben?

Az élelmiszerek hűtőben való helyes tárolásához adunk most néhány praktikus tippet.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125043_droetker_befozes_110.jpg Válj a befőzés szakértőjévé!

A nyár kincseinek megőrzése komoly feladatnak tűnhet, de néhány fontosabb lépést követve te is szakértővé válhatsz befőzés…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125026_hazi_nutella_110.jpg Házi Nutella pofonegyszerűen és olcsón - videó!

Nem sok ember él a Földön, aki ne szeretné a Nutellát, éppen ezért a boltban meg is kérik az árát. Megmutatjuk azonban, hogy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125030_10_konyhai_alap_110.jpg 10 alapvető konyhai tény, amit feltétlenül tudnod kell!

Szabad-e olajat tenni a tészta főzővízébe? Miért egészségesebb a teljes kiőrlésű liszt? Meghámozzuk-e a nyers…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125022_eskuvoisuti_110.jpg Facsemetés torta és fánktorony - esküvő süteménycsodák a nagyvilágból

Ahogy nálunk a grillázstorta az esküvő elmaradhatatlan kelléke, de más népeknek is megvannak a maguk tradicionális esküvői…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125007_zoldfuszerek_110.jpg Fogyni akarsz? Íme 14 zamatos zöldfűszer, ami segít

A fűszer- és gyógynövények minden ételt finomabbá varázsolnak. Az alábbi 14 ráadásul még az anyagcserét is aktivizálja.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125001_gyerek_110.jpg Ennyi vitaminra van szüksége a gyereknek egy nap

Csemetéink növésben vannak, sportolnak és tanulnak – ezért aztán folyamatosan csúcsformában kell lennie az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124998_csirkemell_110.jpg Mire figyelj, ha csirkehússal sütsz vagy főzöl?

Vizsgáld meg alaposan a csirkét, mielőtt megveszed a boltban! Árulkodó lehet a hús színe és a csomagolás, ha kicsit is gyanús,…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept