Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Szabolcsi töltött káposzta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Szabolcsi töltött káposzta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 370
  • Elküldve: 99

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb fej édeskáposzta
  • 1/2 kg darált hús
  • előfőzött rizs
  • 2 fej hagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • paradicsomlé (kb. 1 liter)

Elkészítés:

Egy nagyobb fazékba vizet teszek forrni. Az édes káposztát a torzsája mentén bevágom rézsútosan, a közepébe egy húsvillát szúrok, és beleteszem a forró vízbe. Ahogy fő a káposzta a vágás mentén válnak le a levelek, ezeket kiveszem a vízből. A húsvilla abban segít, hogy könnyebben tudd ezt a műveletet megoldani. Közben kevés olajon üvegesre pirítom a rizst, majd két evőkanál ételízesítővel megszórom, és annyi vizet öntök rá, hogy elfedje, kb. 10 percig még főzöm, míg beszívja a vizet magába. A két hagymát apróra vágom, majd megfonnyasztom, és jó sok pirospaprikát (erőset) szórok rá, de nem a tűzön, mert megkeseredik. Ezután a darált hússal a hagymát, rizst összekeverem, ízesítem sóval, borssal, pirospaprikával ízlés szerint - ki milyen erősen szereti. Önteni kell hozzá annyi paradicsomlevet (legjobb az üveges paradicsomlé, de akinek házi van, azt használja), amennyit a massza felvesz. A megmaradt káposztalevelekből apróra vágva még két-három maréknyit beleszórhatunk a töltelékbe. Aztán el lehet kezdeni a leveleket megtölteni! A leveleken lévő vastagabb részt le kell vágni egy késsel, és ha nagyobb a levél, inkább kettévágva kell tölteni. A torzsát és megmaradt leveleket a fazék aljára teszem, rápakolom szépen sorban a töltött káposztát. A fazekat felöntöm félig vízzel, félig paradicsomlével, (aki paradicsomosabban szereti, tehet bele több paradicsomlét). Amikor az utolsó sor káposzta is bekerült a fazékba, rákerült a paradicsomos-vizes lé, egy meleget bíró tányért szoktam a tetejére rakni, egy kicsit megnyomom a káposztákat, és úgy rá a fedőt. (Ezt nem tudom, miért kell, de anyu mindig így csinálta :) ) Körülbelül másfél-két órát kell főzni, de közben kóstolással is lehet ellenőrizni, hogy hol járunk.

Megjegyzés:

Nagyon finom étel, hidegen és melegen is ehető, és minél többet melegítjük, annál finomabb!! Tejföllel, friss kenyérrel kínáljuk. Bár a tejföl nem mindig jön be, az ízvilága a paradicsomtól édes, de nagyon finom!

A receptet Berki Orsolya küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 25 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2010. április 17. (szombat) 18:38
    Sziasztok igazából csacsika76 nak van igaza mert az igazi szabolcsi káposztát igy kell csinálni .
Receptválogatás
Dinnyét mindenbe! Az összes észbontó recept egy helyen
Az eper és a málna után itt a másik nagy kedvenc: a dinnye. Imádjuk az összes fajtáját! Önmagában is nagyon finom, de grillezve, salátában, sütikben, fagyikban, sőt, még főételekben is isteni.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Házi diós csiga Házi diós csiga
Házi hamburger egyszerűen Házi hamburger egyszerűen
Csokoládés medvetalp Csokoládés medvetalp
Szerb csevapcsicsa Szerb csevapcsicsa
Török töltött padlizsán Török töltött padlizsán
Joghurtos málnafagylalt mézzel Joghurtos málnafagylalt mézzel
Tejszínes vaníliafagyi nyírfacukorral Tejszínes vaníliafagyi nyírfacukorral
Duplahagymás mustáros marha Duplahagymás mustáros marha
Töltött sárgadinnye citromsörbettel Töltött sárgadinnye citromsörbettel
Pulykacomb velesült paprikával Pulykacomb velesült paprikával
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 4 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125451_reflux_.jpg Vigyázz, súlyos betegség lehet a vége! 7 tipp gyomorégés ellen

Népbetegségnek számít, az érintettek mégsem veszik komolyan a tüneteket. Pedig a gyomorégés komoly bajt is jelezhet!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125449_cukormenetes_torta_.jpg Íme az ország legjobb cukormentes tortája

Idén először női versenyző, Vaslóczki Orsolya „Barackos buboréktortája” nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125447_csillagjegy_.jpg Diétázz könnyebben a csillagjegyed szerint!

Horoszkópod az étkezési szokásaidat és ezáltal a fogyókúrád eredményességét is befolyásolja. Íme, néhány hasznos tanács!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125445_sutes_.jpg 3 konyhai alaptrükk kezdő háziasszonyoknak

A következő konyhai fortélyok elsőre sokak számára „ijesztőnek” tűnhetnek, némi gyakorlással azonban rutinosan…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125439_rahel_110.jpg Egészséges finomságok, amikért bolondulnak a gyerekek

A nyár kicsit döcögősen indult. Minden szempontól. Aztán úgy is folytatódott – de addigra már megszoktuk. Végül mégis…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125431_hutotakaritas_.jpg 5 kérdés és válasz a hűtőtakarításról

A frizsider tisztán tartása nem egyszerű feladat – tippjeinkkel most ebben segítünk!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125429_scone_.jpg A 3 legjobb angol desszert, melyeket el kell készítened!

Ezekkel a különleges csemegékkel egyre gyakrabban találkozhatsz itthon is, ideje hát összebarátkoznod velük!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125425_boros_trukk_.jpg 5 menő boros trükk, amiket mindenképp ismerned kell - videó!

Nem elég hideg a bor, de már megérkeztek a vendégek? Elbénáztad a bornyitást, és parafadarabok estek a palackba? Íme 5 szuper…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept