Elkészítés: A lisztet, 2 egész tojást, a 28 dkg vajat, 20 dkg cukrot, a vaníliás cukrot, és a csipetnyi sót összedolgozzuk. 45 percig pihentetjük, majd ismét átgyúrjuk, és úgy 3 mm vastagságúra nyújtjuk. Egy tortaformát benedvesítünk, beletesszük a tésztát, és halvány sárgára sütjük. Krém: 8 tojás sárgáját 25 dkg vajjal, kevés porcukorral, vaníliás cukorral kikeverünk. A tojások fehérjét 10 dkg kristálycukorral kemény habbá verjük. A túróhoz adjuk a tojások sárgás keverékét, majd lazítjuk a fehérjékkel. A megsütött tésztára kenjük, és pár perc alatt átsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre