Sütés nélküli gyümölcsös-mascarponés torta

Hozzávalók

  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 20 dkg darált zabpehely keksz
  • 30 dkg mascarpone
  • 20 dkg meggyes joghurt
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg porcukor
  • 4 dl habtejszín
  • 20 g zselatinpor
  • 30 dkg magozott meggy
  • 1 db citrom

Elkészítés

    1. Puha vajat elmorzsoljuk a darált keksszel és a kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk.
    2. Felverjük a habtejszínt a porcukor felével, majd habosra keverjük a mascarponét, a tejfölt, a natúr joghurtot a maradék porcukorral, citromhéjjal és összeforgatjuk a felvert habtejszínnel.
    3.  Takaréklángon folyamtosan melegített citromlében feloldjuk a zselatint, majd a tűzről levéve, apránként, 3-4 evőkanál krémmel elvegyítjük, majd a többi krémhez habverővel hozzákeverjük, végül a magozott meggyet beleforgatjuk.
    4. Az alapra öntjük a krémet, elsimítjuk.  Hűtőbe tesszük, ahonnan 2-3 óra elteltével kivesszük, és felszolgálás előtt, ostyavirágokkal díszítjük.

     

Megjegyzés

"Villámgyors receptek"

Salamon Csilla
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek