Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnazselés mascarpone-torta

45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 20 cm-es tortaformához:
  • A tortaalaphoz:
  • 10 dkg kakaós keksz
  • 5 dkg margarin
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg tejföl
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 dl növényi tejszín
  • A málnazseléhez:
  • 7 evőkanál málnapép
  • 10-15 dkg porcukor
  • vanília-aroma
  • 1 dkg zselatin
  • 1 dl víz

Elkészítés

Elkészítés: A tortaalaphoz a kekszet kézzel nagyon apróra összemorzsoljuk, vagy aprítógéppel morzsalékosra aprítjuk. A margarint felolvasztjuk, majd a kekszre öntjük, és kanállal jól összekeverjük.

A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd ráöntjük az összekevert kekszet, és kanállal belelapogatjuk. Hűtőbe tesszük pihenni.

Közben elkészítjük a krémet: a mascarponét a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. Amikor már elég krémes, hozzáadjuk a tejfölt, a citromlevet (ízlés szerinti mennyiséget) és a reszelt citromhéjat, jól kikeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként óvatosan az előzőleg kikevert krémhez keverjük (lehet habtejszínnel is készíteni, de akkor habfixló is szükséges hozzá). A hűtőből kivett kekszes alapra kanalazzuk, majd a tetejét egyenletesre simítjuk. Visszatesszük a hűtőbe, amíg a zselé elkészül a tetejére.

A málnapéphez a málnát leturmixoljuk, majd szűrön átszűrjük. A málnapépet a cukorral és a vanília-aromával jól kikeverjük. A vizet felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a zselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik. Kevergetve teljesen kihűtjük. A kihűlt zselatint az ízesített málnapéphez keverjük.

Végül kivesszük a tortát a hűtőből és lassan a tetejére öntjük a zselét. Visszahelyezzük a hűtőbe 1-2 órára, hogy a zselé teljesen megdermedjen (én előző este készítettem el, így a zselé is megdermedt rendesen, és az ízek is jól összeértek).

Közvetlenül tálalás előtt kivesszük a hűtőből, és ízlés szerint felszeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss