Keress receptre vagy hozzávalóra

Sült libacomb rókagombás krumplival és fehérboros párolt káposztával

4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 2 db libacomb
  • olívaolaj
  • 40 dkg krumpli
  • 10 dkg rókagomba
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 kis káposzta fele
  • 1 db alma
  • vaj
  • cukor
  • citrom
  • őrölt feketebors
  • őrölt köménymag
  • rozmaring
  • kakukkfű

Elkészítés

    Elkészítés: A libacombokat sózom, borsozom, edénybe rakom, olajjal meglocsolom, s beteszem a hűtőbe.

    Másnap a combokat átrakom egy kivajazott tepsibe. Teszek mellé, rá félbevágott fokhagymagerezdeket, rozmaringot és kakukkfűvet, alufóliával letakarom, s beteszem a 180 fokra előmelegített sütőbe, légkeveréses fokozaton.

    A krumplit felteszem főni, a káposztát és az almát lereszelem, a rókagombát darabolom. Egy serpenyőben kevés vajon cukrot karamellizálok, majd ráteszem a reszelt káposztát és az almát, sózom, borsozom, szórok rá őrölt köményt, s belecsavarom egy fél citrom levét. Mikor már majdnem kész, öntök bele fehérbort.

    A krumplit közben megpucoltam, s összetörtem, kevés vajat kevertem hozzá, sóztam, borsoztam. Egy serpenyőben kevés vajon megsütöm a rókagombát, a krumplihoz keverem.

    Közben a combok, melyeket időnként a saját zsírjával és fehérborral locsoltam, megsültek. (A végén leszedtem a fóliát és grill fokozaton szépen megpirítottam.)

    Tálaláskor a tányérra teszek egy kupac krumplit, mellé káposztát, s ráhelyezek 1 combot. Rozmaringgal és kakukkfűvel díszítem.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin