Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ropogós csirkecomb velesült zöldségekkel

Hozzávalók

  • 2 db csirkecomb (kb. 60 dkg)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 szál kakukkfű
  • 1 szál rozmaring
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 3 ek olíva olaj
  • 6 db újkrumpli (kb. 0,5 kg)
  • 4 db csiperkegomba
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 2 db karfiol rózsa

Elkészítés

    1. A krumplikat beáztatjuk, megkaparjuk, megmossuk, majd sós vízben pár perc alatt félpuhára főzzük. A combokat serpenyőbe rakjuk, sózzuk, borsozzuk, szórunk rá paprikát, aprítunk rá fokhagymát, locsolunk rá olívaolajat, majd betesszük a hűtőbe.
    2. Fél óra múlva kivesszük a pácból, majd egy seprenyőben, mindkét oldalát 5-5 percig sütjük. Mellétesszük a gombát, a krumplikat, a paradicsomot és a paprikát. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk friss rozmaringgal. Még 25 percig sütjük, félidőben megfordítjuk a combokat, megmozgatjuk a zöldségeket, majd a végén grill fokozatra állítjuk a sütőt, és aranybarnára pirítjuk.

     

Megjegyzés

Miután gyakran kerül csirkecomb az asztalomra, igyekszem variálni.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin