A lisztet a szódabikarbónával elkeverjük, a margarinnal eldörzsöljük, beletesszük a porcukrot, a tojást és a kakaót, majd egynemű tésztává gyúrjuk. Öt egyenlő részre vágjuk, és a darabokból gombócot formálunk.
A gombócokat vékonyra nyújtjuk, és sütőpapírral borított sütőlemezre vagy egy tepsi hátoldalára borítjuk, majd 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 10-12perc alatt készre sütjük a lapokat. Mindegyiket meglocsoljuk rummal - így finomabb és puhább lesz.
A krémhez a tejből, a tojások sárgájából, a lisztből és a vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk, majd hagyjuk kihűlni.
Egy másik tálban a margarint a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a langyosra hűlt vaníliakrémhez, és simára keverjük.
A kihűlt tésztalapokat betöltjük a krémmel. A tortabevonót elkészítjük a csomagoláson található utasítás szerint, és megkenjük vele a legfölső lapot.
Egy pár órára hűvös helyre tesszük, majd forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.