Sportszelet-torta

default user icon
31 4.6/5
Sportszelet-torta

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 5 db kakakóspiskóta-tortalap
  • 30 dkg Sportszelet
  • 1 l növényi tejszín
  • 1 üveg meggybefőtt
  • a díszítéshez esetleg mandulaszeletek
  • 1 db Sportszelet
  • csokis mazsola

Elkészítés

    Elkészítés: A csokikat összetördeljük egy kisebb lábosba, és annyi tejszínt öntünk rá, ami éppen ellepi. Kis lángon, állandóan kevergetve felolvasztjuk. Amikor langyosra hűlt, a maradék tejszínt felverjük. A felvert habhoz óvatosan keverjük a csokit, úgy osztjuk 4 felé a krémet, hogy a torta tetejére és oldalára is jusson. A lapokat megkenjük, majd a lecsepegtetett meggyszemeket belenyomkodjuk. A torta oldalát lehet mandulaszeletekkel, édes morzsával vagy dióval is díszíteni, én a tetejére csokireszeléket és csokis mazsolát tettem.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

erzsi42 2 évvel ezelőtt
Szia! Biztosan megcsináltad már azóta, de én csak most láttam a hozzászólásodat. A kész tortaalapot sütés után 4-5 felé vágjuk.
Kardos Andrea 2 évvel ezelőtt
Sziasztok! (Remélem, olvassa még valaki...) A 26. hozzászólásban lévő recept nagyon szimpatikus, holnap szeretném megpróbálni. Csak azt nem tudom, hogy ezt a mennyiséget egyben kell megsütni a tortaformában (és azután lapokra szelni) vagy 5 részletben vagy mennyiben? Köszönöm, ha valaki segít.
B.Zsuzsa 3 évvel ezelőtt
Köszönöm a receptet, ma fogom másodjára elkészíteni, nagyon finom!! Igaz, én nem tartom \"igazi\" házi tortának azt, ami nem saját krémből készül,(értsd ez alatt azt hogy itt tulajdonképpen csak beolvasztok egy már kész csokit) de valljuk be meló után az embernek nincs feltétlenül ereje fél napokat pepecselni egy tortával. És ez a verzió még mindig ezerszer jobb mint egy bolti, isteni finom, gyorsan megvan és tuti siker! :) Egy szó mint száz, köszönöm még egyszer, legutóbb is sok elismerést zsebeltem be vele, és szerintem most is így lesz :)
L. Tímea 3 évvel ezelőtt
Már többször is elkészítettem ezt a tortát, egyszerűen isteni! Viszont most találkoztam csak ezzel az új piskóta recepttel szóval a hétvégén kipróbálom és reménykedem, hogy nekem sikerül majd ilyen jóra :)
Lukács Ágnes 3 évvel ezelőtt
Fantasztikus kis recept! Nagyon köszönöm nektek,a házi piskótát nehogy lecseréljétek boltira,ég és föld a különbség! Tuti piskóta alap recept! Köszi Erzsi! :-) Arra viszont tényleg figyeljen mindenki,aki kedvet kap az elkészítéséhez,hogy ne sajnálja az időt a fehérje-a sárgája-és a tejszín felveréséhez! :-)
erzsi42 4 évvel ezelőtt
Kedves Mindenki!A receptet még úgy adtam meg, hogy készen kapható lapokkal is meglehet sütni a tortát. Persze így a leggyorsabb. De tegnap sikerült megcsinálnom életem legjobb tortaalapját! Muszáj megosztanom :) Tökéletes tortapiskóta,annak, aki nem szereti a boltit. ( 25 cm-es tortaformához ) - 7 szép nagy tojás ( sárgáját különválasztjuk ) - 5 evőkanál hideg víz - 14 dkg liszt ( ha kakaósan szeretnéd, akkor 11 dkg liszt, 3 dkg kakaó ) - 9 dkg étkezési keményítő - 20 dkg kristálycukor - 1 cs. sütőpor - 1 nagyobb csipet só. - 3-4 evőkanál étolaj A tojássárgájákat a cukorral,sóval és a vízzel nagyon habos állagúra keverjük ( robotgéppel 15 perc ) Hozzáadjuk az olajat,majd a lisztet a keményítővel és a sütőporral elkeverve beleszitáljuk,és felváltva a keményre felvert tojáshabbal óvatosan összekeverjük. A tortaformába csak egy kerekre vágott sütőpapírt teszek,nem kenem ki. A tészta széleit egyenletesen kicsit felhúzom ( 1-2 cm-re a forma oldalára feltolom egy kanállal,persze nem marad úgy, visszafolyik,de így szebb lesz a széle ,és nem lesz púpos a közepe .)200 C fokos sütőbe tolom, alsó-felső lángon sütöm kb. 10 percig, majd visszaveszem 170-180 C-ra, és addig sütöm, amíg a beleszúrt hústűre már nem tapad tészta. Ez nekem kb. 45 perc volt.
L. Tímea 4 évvel ezelőtt
Az egyetlen baja, hogy egyszerre három szeletet is simán benyomok belőle és hát fogyókúrának nem tesz jót :D Mindenki oda volt meg vissza tőle!!! Köszönöm (én is) a receptet!
erzsi42 5 évvel ezelőtt
Sziasztok!Olyan jó érzés,hogy Nektek is sikerélményetek volt a tortával,érdemes volt feltennem a receptet :) Andi! Nagyon jól néz ki a tortád,örülök,hogy sikerült!
Császár Virág 5 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett :-) Könnyű dolgozni a krémmel, nem csúszik szét, ez lett az eddigi legszebb és egyik legjobb tortám. Én fél liter Hulalát használtam és 4 dl cukrozatlan tejszínt, plusz egy habfixálót és nem volt vele semmi gond :-)
Somlyainé Tóth Andrea 6 évvel ezelőtt
A torta isteni lett! A vendégek nem hitték el, hogy itthon sütöttem és nem cukrászdában vettem. Köszönöm a receptet!

Hasonló Receptek

Magazin