Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos hal

30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Hagyjuk kiengedni a fagyasztott spenótot és halat, persze külön tálban. A parajpürét összekeverjük a tejszínnel, a zúzott fokhagymákkal, sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel fűszerezzük. A fűszeres olajjal (vagy sima olajjal) kikenünk egy jénait, majd a halakat egymás mellé terítjük, tetejüket is kicsit beolajozhatjuk. Erre jön a vékonyra karikázott vöröshagyma, majd só, bors, végül beborítjuk a parajos-tejszínes keverékkel.

Alufóliával lefedve betoljuk a sütőbe. Amikor már megpárolódott a hal, és még éppen roppan a hagyma, levéve a fóliát megszórjuk a tetejét a reszelt mozzarellával, és még visszatoljuk a sütőbe, készre sütjük.

Megjegyzés

Finomabb, ha nem pirítjuk rá a sajtot, hanem szépen elolvad a tetején, miközben összesűríti a rakottast a tejszín. A halacskákat nem szoktam sózni, csak ami mellé kerül. Így sokkal lágyabb ízük lesz, akár ha fent a tűzhelyen is sütöm őket.
- Misskom

Ezek is érdekelhetnek

Friss