Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spárgás muffin

default user icon

Hozzávalók

  • 30 dkg fehér spárga
  • 8 dkg puha vaj
  • 2 db tojás
  • 3 dl tejföl
  • 10 dkg bacon
  • 18 dkg kukoricaliszt
  • 20 dkg búzafinomliszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 15 dkg parmezán

Elkészítés

    1. A fás végek eltávolítása után meghámozott spárgát forrásban levő sós vízben előfőzzük 3 percig, majd hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. Rövid hűtés után a spárgacsúcsokat levágjuk és hosszában félbehasítjuk, a sípokat pedig apróra kockázzuk.
    2. A puha vajat habosra keverjük a tojásokkal, majd beledolgozzuk a tejfölt. A felkockázott bacont serpenyőben lassan kiolvasztjuk.
    3. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Közben a kétféle lisztet elvegyítjük a sütőporral, 1 tk sóval és 10 dkg reszelt parmezánnal. Kis adagokban a tojásos masszába forgatjuk, és belekeverjük a felkockázott spárgát, valamint a bacont.
    4. Papírkapszlikkal kibéleljük egy 12 darabos muffintepsi mélyedéseit, és belekanalazzuk a masszát. A spárgacsúcsokkal díszítjük, meghintjük parmezánnal, és az előmelegített sütő középső részében sütjük kb. 30 percig. A kész muffinokat kiszedjük és hűlni hagyjuk. Közben a tepsi kb. 8 mélyedését ismét kibéleljük. Az első adaghoz hasonlóan elosztjuk bennük a maradék masszát, spárgacsúcsot és parmezánt, majd ugyanúgy megsütjük. Langyosan kínáljuk. 

    SONKÁS-SPÁRGÁS PITE (QUICHE)>>> 

    FŰSZERES CSIRKEMELL SPÁRGÁS ZÖLDBORSÓVAL>>> 

    SPÁRGÁS KOLBÁSZOS PENNE>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin