Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spárgás kolbászos penne

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát enyhén sós, lobogó vízben kb. 10 perc alatt al dentére főzzük. Amíg a tészta megfő, elkészítjük a spárgás mártást.
  2. A megtisztított és leforrázott spárgát 3 cm-es csíkokra vágjuk és kevés vajon sóval, borssal megfuttatjuk. Összekeverjük az apróra vágott fokhagymával, majd felöntjük a tejszínnel. Alacsony lángon hagyjuk felforrni, közben apránként zöldségalaplével és pici fehérborral felöntjük. Reszelt parmezánnal ízesítjük a mártást. Amint a parmezán elolvadt, elzárjuk a mártás alatt a tüzet. Ízlés szerint frissen őrölt borssal, sóval ízesíthetjük.
  3. A vékony karikákra vágott kolbászt egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 200 fokos sütőben kb 10 perc alatt ropogósra sütjük.
  4. A megfőtt tésztára kanalazzuk a mártást és a forró kolbászchip-szel megszórjuk a tetejét.

Videó! Így készítheted el a spárgás-kolbászos pennét! >>>

SZEZONÁLIS KEDVENCEINK: GRILLEZETT SPÁRGA RIZOTTÓVAL ÉS CSIRKEMELLEL >>> 

Megjegyzés

10 dkg tésztához 1 liter vizet számoljunk és nagy fazekat használjunk, 1 liter vízhez 7 g só ajánlott. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss