Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Soproni Winzer káposzta

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg burgonya
  • 2 db alma
  • 20 dkg húsos szalonna
  • 3 dkg zsír
  • 1/2 tk köménymag
  • 1 l fehérbor
  • 1 ek pirospaprika

Elkészítés

    1. A káposztát alaposan leöblítjük. A vöröshagymát, a fokhagymát és a burgonyát meghámozzuk, majd felkockázzuk. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és cikkekre vágjuk. A szalonnát felkockázzuk.
    2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és kikenjük a zsírral. Összekeverjük a káposztát, a kétféle hagymát, a szalonnát, és meghintjük köménymaggal. 200 fokon, 45 percig sütjük, közben időnként megkeverjük.
    3. Hozzáadjuk a burgonyát, összekeverjük, és felöntjük a borral. 20 perc múlva belekeverjük az almacikkeket is, majd meghintjük a pirospaprikával. Még 10 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, hagyjuk kissé hűlni, és tányérra téve kínáljuk.

      SAVANYÚ KÁPOSZTÁVAL KÉSZÜLT RECEPTEK >>> 

      TÉLI FOGÁSOK SAVANYÚ KÁPOSZTÁVAL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Soproni Winzer káposzta recept?


Magazin