hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sólet füstölt libamellel

MME MME
120 perc
rafinált
megfizethető
6 adag

Elkészítés

  1. A sólet elkészítéséhez előző nap beáztatjuk a babot. Másnap a zsíron megdinszteljük a hagymákat. Fűszerpaprikával megszórjuk, és feleresztjük egy kevés vízzel. Rátesszük a kockákra vágott libamellet, és pár percig együtt pároljuk.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott pulykahúst és megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a babot, és felengedjük annyi vízzel, ami bőven ellepi.
  3. Ízlés szerint sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal és majoránnával fűszerezzük, majd előmelegített sütőben 180 fokon, fedő vagy fólia alatt 3-4 óra alatt hagyjuk főni a saját levében. 20-30 percenként pótoljuk a vizet, ha elfő róla. Főtt tojással tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss