Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sonkás pirított újburgonya sajttal

default user icon
1 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kg újburgonya
  • 20 dkg szeletelt sonka
  • 8 szál újhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    Előkészítés: Az újburgonyát megtisztítjuk és megmossuk, ha nagyobbak, kettévágjuk. A sonkát vékony csíkokra vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk.

    Elkészítés: Serpenyőben előbb szárazon kicsit megpirítjuk a sonkát, majd rátesszük a vajat. Amikor megolvadt, beletesszük a burgonyát, sózzuk, és letakarva pirítjuk, pároljuk. Amikor a burgonya majdnem puha, rászórjuk az újhagymát. Megborsozzuk, és pár percen át, hogy a hagyma is puhuljon, tovább pirítjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Amikor a burgonya puha, beleöntjük egy hőálló tálba, megszórjuk a sajttal, és a sütőben rápirítjuk a sajtot.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
    1 adag: 767 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

j.etana
Nagyon finom! :) Én öntöttem egy kis vizet a krumpli alá, mert nem akart puhulni, a sonka viszont megégett.

Hasonló Receptek

Magazin