Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sonkás-borsós rakott tészta

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg fusilli tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg sonka (főtt, füstölt)
  • 20 dkg zöldborsó (mirelit)
  • 2,5 dl főzőtejszín (zsírosabb)
  • 1 ek búzaliszt
  • 1 dl tej
  • bors
  • 1/2 tk szerecsendió
  • 20 dkg trappista sajt (lereszelve)

Elkészítés

    1. A csomagon olvasható utasítás szerint főzzük ki a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben, majd szűrjük le.
    2. A szószhoz apró kockára vágjuk a vöröshagymát és egy nagyobb serpenyőben kevés olajon üvegesre pároljuk.
    3. Hozzáadjuk az aprított fokhagymát, néhányat keverünk rajta, majd hozzáöntjük a kockára vagy csíkokra vágott sonkát. Jól összepirítjuk, és mehet hozzá a zöldborsó is.
    4. Néhány perc után hozzáadjuk a tejszínt, és a liszttel csomómentesre kikevert tejet is, összeforraljuk, hogy egy sűrűbb ragut kapjunk. Fűszerezzük sóval, borssal, és egy kevés szerecsendióval. Miután besűrűsödött a szósz, hozzáöntjük a tésztát, és jól átkeverjük az egészet.
    5. Egy közepes méretű jénai sütőtálba öntjük a keveréket, elegyengetjük, és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
    6. 180 fokos, előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük, a cél, hogy a sajt jól rápiruljon. 

      TEPSIBEN SÜLT EBÉDEK, VACSORÁK >>> 

      CSŐBEN SÜLT SONKÁS-ZÖLDSÉGES METÉLT >>>>



  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin