Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gluténmentes sonkás rakott tészta

40 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A tésztát bő, sós vízben pár perc alatt - a csomagoláson található utasítás szerint - roppanósra főzzük, majd leszűrjük, és hideg víz alatt átmossuk.
  2. A vajat egy lábasban felmelegítjük, rászórjuk a gluténmentes lisztet, és nagyon halvány aranybarnára pirítjuk, majd folyamatosan kevergetve felöntjük a tejjel, és 2-3 percig forraljuk, közben belekeverjük a reszelt sajtok felét, és megszórjuk sóval, borssal és szerecsendióval.
  3. A sajtos szószt és a csíkokra vágott sonkát összeforgatjuk, és egy kivajazott, hőálló tálba simítjuk.
  4. A tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. 

Tipp: Koháriné Szabó Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a Gluténmentes íz-lik blogon.

Ezek is érdekelhetnek