Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Szinte nincs olyan család, ahol valamilyen formában ne kerülne az ünnepi asztalra sonka. Eszi is mindenki, de pár nap után érezhetően fogy a lelkesedés, a maradék hús pedig a hűtőben várja, mi lesz a sorsa. Arról szó sem lehet, hogy kidobjuk, de akkor mit tegyünk?
Mindmegette
Kevés jobb felhasználása van a sonka főzőlevének, mint egy jó leves vagy főzelék, valamilyen hüvelyes zöldség felhasználásával. Mi most egy klasszikus mustáros lencsefőzeléket készítettünk belőle - nézzétek meg a videót, és próbáljátok ki receptet!
Videó
Nincsen húsvét sonka, kalács, sárgatúró és hidegtálak nélkül. Akár főételt, akár salátát, vagy desszertet, vendégvárót keresel, ebben a válogatásban megtalálod a tökéletes receptet - videón is. Íme, a kedvenc húsvéti receptjeink!
A húsvéti főtt sonka vagy csülök mennyei étel, de nemcsak a hús, hanem a főzőlé is kincset ér, amit vétek lenne kiönteni. A lé átveszi a sonka füstös-sós ízét, meg persze a fűszerek aromáját, így tökéletes alapja lehet számtalan ételnek. Mutatjuk is a legjobb recepteket a sonkalé felhasználásához!
Rozsnyai Gabriella
Vidék íze
A burgonyához a babérlevél és a majoránna is remekül passzol, de illik hozzá sokak kedvenc fűszere, a tejszínes ételek lelke, a tárkony is. Ha van otthon pár szem krumplid, akkor készítsd el ezt az ünnepi levest, ami nem egészen egy óra alatt a család asztalára kerülhet! Íme a recept.
Somogyi Bea
PATAKY KRISZTINA
A húsvéti sonka az ünnepi asztal dísze. Megmutatjuk videón, hogyan készül a vajpuha, omlós füstölt, kötözött sonka házi tormával és húsvéti kaláccsal.
Ha húsvétvasárnap nem akarsz egész délelőtt a konyhában állni, készíts el néhány fogást előre, és tárold őket jól záródó dobozban. Íme 14 húsvéti finomság, melyek néhány napig simán elállnak a hűtőben.
Húsvétkor jöhet a sonka minden mennyiségben, és nem csak reggelire. Ha így készíted el, ünnepi ebédként is megállja a helyét.
Ha húsvét, akkor fonott kalács, húsvéti sonka, sárga túró, pogácsa, hidegtál és sütemények, íme a klasszikus húsvéti menüsor kötelező elemei, ne hagyd ki egyiket sem! A legszuperebb húsvéti recepteket gyűjtöttük egybe.
Húsvétkor a hagyományoknak megfelelően sonkát fogyasztunk, így most egy kis segítséget nyújtunk nektek abban, hogy milyen sonkát érdemes választanotok, valamint az elkészítéssel kapcsolatban is hasznos tanácsokat adunk.
Bár még van néhány hét húsvétig, az üzletek polcain már egy ideje ott sorakoznak a csokitojások, a csokinyuszik, és a hűtőpultokba is bekészítették a különféle sonkákat. Utóbbiak már tavaly sem számítottak olcsó termékeknek, de idén még drágábban juthatunk majd hozzájuk. Mi lehet ennek az oka?
Túl sok húsvéti sonka maradt? Ne csak sonkás tésztában gondolkodj! Tortillába is töltheted, most mutatunk is egy fenomenális receptet hozzá, maradékmentésre fel!
Végre elérkeztünk húsvét hétvégéjéhez, amikor degeszre ehetjük magunkat sonkával, tojással, tormával és persze omlós kalácssal. Ha még nem tudjátok, mi legyen pontosan az ünnepi menü, akkor mutatunk nektek hozzá egy kis segítséget. Ti az „A" vagy a „B" menüt készítenétek el szívesebben?
A hétvégén húsvét, így itt az ideje, hogy átgondold, mi kerüljön az ünnepi asztalra. Ha sonka biztosan szerepel a menüben, csak még nem tudod, milyen formában készítsd el, mutatunk néhány isteni receptet, amivel lenyűgözheted a családot és a vendégeket is.
A farsangi fánkok után újabb kelt tészta készülődik a nagy megmérettetésre: a kalács. A bolti változatok mellett saját magunk is süthetünk fonott kalácsot, már csak azért is, hogy biztosan a nekünk megfelelő ízvilágú, állagú és minőségű péksütemény kerüljön az ünnepi asztalra.