Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sikertörténet: A kétgyermekes családanya 30 kilótól szabadult meg ezzel az egyszerű módszerrel

Van aki sorra próbálkozik a különféle diétákkal, még sem jár sikerrel. Aztán olyan is akad, aki folyamatosan jár az edzőterembe, de hiába, csaknem mennek le azok a fránya pluszkilók.

Nos, így volt ezzel Kathleen Hart is, aki mindig is utálta az edzéseket, amelyek után nem is érezte igazán jól magát. Ennek ellenére a kétgyermekes családanya tíz éven keresztül nagy intenzitású gyakorlatok elvégzésére kényszerítette magát. Egy-egy ilyen erőltetett testmozgás követően azt gondolta: „Meghalok az edzések után!”

Lépésről, lépésre

Aztán egyszer csak végleg betelt nála a pohár, elhatározta, hogy változtat, és kitalált magának egy személyre szabott edzéstervet. Kathleen célja az volt, hogy minden nap megtegyen 10 ezer lépést. Persze nem erről a szintről kezdte.

Akkoriban irodai munkát végzet, miután hazaért sétáltak a férjével és a kutyáikkal, ennek eredményeként naponta 3 ezer lépést tett meg.

„Ekkor tanultam meg, hogy a gyaloglás nem csak a fogyásban segít, hanem az elért testsúlyt is megtarthatjuk vele. Nagyon örültem, hogy a kemény edzéseket rendszeres sétával is ki lehet váltani” – mesélte az anyuka.

Apró trükkök

A következetesség kulcsfontosságú volt a séták során, így Kathleen elkezdett azon gondolkodni, hogyan emelheti a lépések számát - írja a newsweek.com.

„Munka közben többször felálltam az asztalomtól, amíg más dohányzott, addig én körbejártam párszor az épületet. És akár elhiszi valaki, akár nem, a lépések nagyon gyorsan összeadódnak. Például amikor boltba mentem, az üzlettől távolabbi parkolóban álltam meg, ezért itt is kellett valamennyit sétálnom” – mesélte trükkjeit Kathleen.

Fokozatosan emelte a tétet

„Minél többet sétáltam, annál jobban éreztem magam. Azt vettem észre, hogy feltöltött ez a mozgásforma, ezért nem esett nehezemre munka közben beiktatni egy kis gyaloglást. Szépen, fokozatosan 10 ezerre emeltem a lépéscélomat, és persze alacsony szénhidráttartalmú ételeket ettem, ennek pedig meg is lett az eredménye. Az életmódváltás hatására 30 kilótól szabadultam meg” – mondta az anyuka.

Nem szabad erőltetni

Kathleen most is követi a saját maga által megálmodott fogyókúrás módszert, és mindenkinek azt javasolja, ha egy adott diéta vagy testmozgás nem esik jól, akkor kár is erőltetni. Amennyiben negatív energiába ütközünk, akkor azzal úgysem érjük el a kívánt eredményt. „Találj jobb utat! Számomra ez az volt, hogy legyen napi lépéscélom, ami meg is hozta a várva várt eredményt” – javasolta az anyuka, aki ma már súlycsökkentő edzőként sokat segít azoknak, akik hasonló cipőben járnak.

Borítókép: Instagram 

Ajánljuk még: 

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss