Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Semmiből-valami leves

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 közepes burgonya
  • 1 nagy fej hagyma
  • bármilyen zöldség, ami a hűtőben akad
  • 2 evőkanál olaj
  • pici liszt
  • bors
  • zöldfűszerek (tárkony, babérlevél, bazsalikom, zeller... ki mit szeret)
  • A levesbetéthez:
  • 1-2 áztatott zsemle
  • 1 tojás
  • 1 csokor petrezselyem (vagy szárított)

Elkészítés

    Elkészítés: Az olajon megfuttajuk a hagymát, a zöldségeket és a kockára vágott burgonyát. Picit sózzuk, hogy a zöldségek levet engedjenek, és a fazekat fedjük le. Ebben majdnem puhára párolódnak a zöldségek. Ha már nincs rajta víz, egy pici liszttel és pirospaprikával megszórjuk, és felengedjük vízzel a kívánt mennyiségre. Néha megkevergetve felforraljuk. Pár perc alatt készen is van.

    A levesbetéthez beáztatjuk a zsemléket. Jól kinyomjuk a vizet belőlük, és hozzákeverünk 1 tojást, sót és az apróra vágott petrezselymet. Ha nagyon híg, tehetünk bele kis zsemlemorzsát is. Teflon serpenyőben 1-2 evőkanál olajon 6-8 cm kerek kis lapokat sütünk belőlük. Az olajat pótoljuk, de egyszerre keveset, mert nagyon beszívja. A piros ropogós lapocskákra szedjük az ízletes levest.

Megjegyzés

Nem kell sajnálni a fűszereket. Ha valaki szereti az erős ízeket, tehet bele bőven borsot vagy akár erős paprikát is. Ha valaki a gyenge zöldfűszereket szereti, nagyon finom tárkonnyal, babérlevéllel. Ebben az esetben nem árthat a tányérbe tenni egy kanál tejfölt is.

elekeszsuzsa
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin