Savanyúkáposzta-leves egyszerűen

Ha férfitársaság érkezik hozzánk, akkor szívesen várom őket ezzel a levessel, ami olcsó, laktató és mindig elfogy. Pikáns és gazdag leves, amit készítettem már krémes verzióban is , ami újszerűvé és izgalmassá tette a végeredményt.

Hozzávalók

  • 25 dkg füstölt hús
  • 4 dkg szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 4 ek olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg őrölt pirospaprika
  • 3 dkg liszt
  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 1 csipet só
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 csipet cukor
  • 10 dkg kolbász
  • 2 dl tejszín
  • 4 szál kapor

Elkészítés

    1.

    A megtisztított húst főzzük puhára, majd vegyük ki és tegyük félre, a levet szűrjük át egy másik edénybe. Süssük a felkockázott szalonnát és hagymát üvegesre a felforrósított olajon. Adjuk hozzá a felszeletelt fokhagymát, majd hintsük meg a paprikával és a liszttel.

    2.

    Pirítsuk le kissé, majd öntsük fel a füstölt hús főzőlevével. Keverjük csomómentesre, és forraljuk fel.

    3.

    A leöblített káposztát aprítsuk fel, majd adjuk ezt is a leveshez. Közepes lángon főzzük puhára. Ízesítsük a levest sóval, borssal és cukorral. A puhára főzött füstölt húst kockázzuk fel, a kolbászt vágjuk karikára.

    4.

    Adjuk mindkettőt a leveshez, és forraljuk fel az egészet. Gazdagítsuk a tejszínnel, és finomra vágott kaporral meghintve tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin