Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sárgarépás lepénykék

default user icon
2 4.3/5

Hozzávalók

  • 50 dkg krumpli,
  • 2 nagy szál sárgarépa,
  • 3 evőkanál liszt,
  • 1 dl tej,
  • 1 tojás,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • 1-1 teáskanál só és majoránna,
  • 1 mokkáskanál törött fekete bors,
  • 5 evőkanál olaj.

Elkészítés

    Előkészítése: a sárgarépát és a krumplit meghámozom, megmosom, leszárítom, és az almareszelő legdurvább fokán lereszelem. A tojást habosra verem, sóval, borssal és majoránnával fűszerezem.

    Elkészítése: a fűszeres tojást két evőkanál olaj jal, tejjel és liszttel összekeverem. Ha a massza már sima, belekeverem a reszelt krumplit és a sárgarépát. Nem tapadó aljú serpenyőben megforrósítom a maradék olaj at, és evőkanállal lapos kis halmokat adagolok az olaj ra. A halmok tetejét lelapítom. Ha a lepénykék alsó fele pirosra sült, lapátkanállal óvatosan megfordítom, és a másik oldalát is megsütöm. Salátával vagy hideg mártással tálalom

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

zsuzsancsa
Ezt a receptet sárgarépa nélkül ismertem, tócsninak hívják és nagyon fincsi. Ki fogom próbálni ezt a s.répás változatot is, izgatja a fantáziámat. A hagymát egyébként szintén bele kell reszelni a masszába. Én egyébként ki is szoktam nyomkodni a reszelt burgonya levét, és a kisült burgonyás tócsnikat be szoktam dörzsölni egy gerezd fokhagymával is. Időnként -ha kiadósabbra vágyunk- reszelt sajtot és tejfölt kínálok még mellé, ki ki annyit szór és/vagy ken a tetejére amennyit szeret. Isteni magában is, de salátával tálalva komplett és egésszéges vacsora.
Enjo Bogyó
És a hagyma mikor kerül bele? Reszelve? Felaprítva? Nyersen? Dilemmázok. Pedig ideális vacsorának tűnik.

Hasonló Receptek

Magazin