Saláta télre

default user icon
3 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 db 7 dl-es üveghez:
  • 2 kg cékla
  • 1 szál torma
  • 5 dl 10%-os ecet
  • 6 evőkanál só
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 kávéskanál szalicil

Elkészítés

    Előkészítés: Az üvegeket gondosan kimossuk, szájával lefelé tiszta konyharuhára fordítjuk, megszárítjuk. A céklát több vízben megmossuk, ha nagyon földes lenne, lesikáljuk. Fazékba tesszük, felöntjük vízzel, és kb. 1,5 óra alatt majdnem teljesen puhára főzzük.
    Elkészítés: A céklát leszűrjük, még forrón meghámozzuk, és nem túl vékony szeletekre vágjuk. Az előkészített üvegekbe rakjuk. A tormát megtisztítjuk, csíkokra vágjuk, és függőlegesen a cékla közé rakjuk. Az ecetet 2 liter vízhez öntjük, hozzáadunk 6 evőkanál sót, 6 evőkanál cukrot, a köménymagot, és felforraljuk. A levet langyosra lehűtjük, és a céklára öntjük. Tetejére szalicilt szórunk, szorosan lezárjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

poiklo 10 hónappal ezelőtt
Szerintem a 6 evőkanál só rettenetesen sok. A cukorhoz képest is, pedig annyi cukor pont szükséges.
Nádor Kinga 2 évvel ezelőtt
Véletlenül csak 20%os ecetet raktam bele a tizes helyett, remélem nem lesz nagyon rossz. A cékla illata isteni. :) NA benzoátból mennyi kell a tetejére? Köszi
Barna Ágnes 12 évvel ezelőtt
Szalicíl helyett jobb a nátrium benzoát, mert az nem teszi szúróssá úgy mint a szalicil.

Hasonló Receptek

Magazin