Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6+1 tipp ha otthonról viszed a salátaebédet

Rendelt ebéd helyett otthonról vinnél saját készítésű salátát a munkahelyedre? Nem mindegy, mit és hogyan pakolsz a dobozba!
1. Csomagolás

Ne keverd össze reggel a salátát az öntettel! Merd a dresszinget a doboz aljára, majd rétegezd rá a hozzávalókat úgy, hogy a legnehezebbek kerüljenek alulra, és csak fogyasztás előtt rázd össze! Így megóvhatod a salátalevelek roppanós frissességét, mert nem fognak délig a dresszingben punnyadni.

2. Citromcikk

Ne felejts el a dobozba tenni egy citromcikket! Öntet helyett a zöldsalátára csepegtetheted a levét, vagy felfrissítheted vele az esetleg fonnyadttá vált salátaleveleket.

3. Házi dresszing

A gyakran műanyagízű flakonos öntetek helyett turbózd fel a salátádat saját készítésű vinaigrette-tel vagy rázz össze egy doboz joghurtot pestóval! Kis csatos vagy befőttes- és bébiételes üvegben biztonságosan szállíthatók.


4. Sózás

Nem kell túlzásba vinni, de egy csipetnyi durva szemű tengeri sótól vagy sóvirágtól izgalmasabb és jobb ízű lesz a salátád. Sót akár az íróasztalfiókodban is tarthatsz.

5. Fő a változatosság

A különféle salátaleveleket naponta másként variálhatod és tartalmasabbá teheted zöldségekkel (pl. spárgával, brokkolival, édesburgonyával), hüvelyesekkel, magvakkal és gabonafélékkel (pl. lencsével, csicseriborsóval, quinoával, bulgurral) vagy kuszkusszal, továbbá főtt tojással, csirkehússal, pulled porkkal (lassan sült, villával szálasra tépett sertéshússal).

Pulled pork recept >>> 
6. Fantáziadús toppingok

A legegyszerűbb zöldsalátát is feldobhatod egy rafinált ízkombinációjú feltéttel.

Pl. adj hozzá:

– kockákra vágott sonkát, feta sajtot és őszibarackot;

– brokkolit, quinoát és írós dresszinget;

– datolyát, pirított mandulát és reszelt parmezánt;

– reszelt sárgarépát, morzsolt kecskesajtot és pisztáciát;

– fűszeres mexikói sertéssültdarabkákat (carnitast), felkockázott avokádót és kisebb darabokra tört tortillachipset.

+1. Ne a dobozból egyél!

Lehetőleg menj ki a konyhába, rakd át a salátádat tálba vagy tányérra és rendesen teríts meg magadnak, vagy legalább annyi időre szakadj el a munkától az asztalodnál, amíg megebédelsz! 

Saláták házilag >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss