A sóval elkevert lisztet átszitáljuk. Alaposan összegyúrjuk a tojással és a szobahomérsékletű vajjal, majd a hűtőbe tesszük legalább 10 percre. Megtisztítjuk és rózsáira szedjük a brokkolit, majd megpároljuk. Akkor jó, ha ropogós, és nem túl puha.
Megmossuk a gombát és a paprikát. A gombát nagyobb darabokravágjuk, a paprikát kicsumázzuk, és vékony csíkokra szeljük. A töltelékhez összekeverjük a tojásokat a tejföllel, és belereszeljük a kéksajtot.
Kivesszük a tésztát a hűtőből, és lisztezett deszkán kinyújtjuk. Kivajazunk egy piteformát, belesimítjuk a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük.
Összekeverjük a tojásos-tejfölös masszát a zöldségekkel. Az elősütött tésztára öntjük, és együtt sütjük további 40 percig. Végül megszórjuk a reszelt parmezánnal és szezámmaggal.