Sajtos kijevi csirke

Hozzávalók

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 150 g fokhagymás sajtkrém
  • 2 ek liszt
  • 1 db tojás
  • 60 g zsemlemorzsa
  • 3-4 ek olaj
  • 1 db citrom

Elkészítés

    1.

    A csirkemelleket mossuk meg, töröljük szárazra. Hosszában vágjuk be mindet, és nyissuk szét. Terítsük le a szeleteket folpakkal, és kissé klopfoljuk ki. Halmozzuk a közepükre a sajtkrémet, a széleket hajtsuk be, majd tekerjük fel. Egyenként csomagoljuk alufóliába a hústekercseket, és tegyük a hűtőbe 30 percre.

    2.

    Azután hempergessük meg mindet a lisztben, a felvert tojásban, azután a zsemlemorzsában.

    3.

    Toljunk egy sütőtálcát a 200 fokos sütőbe, és forrósítsuk fel. Serpenyőben hevítsük fel az olajat, és süssük rajta aranyszínűre a húsokat. Szedjük át mindet a forró sütőtálcára, és süssük 20 percig. Tálaljuk forrón, a gerezdekre vágott citrommal. Friss saláta illik hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin