Keress receptre vagy hozzávalóra

Sajtos cukkinigolyók rántva

default user icon

Hozzávalók

  • A golyókhoz:
  • 1 db cukkini (lereszelve kb. 60 dkg)
  • 1 tk só
  • 1 csipet bors
  • 1 tk fokhagymakrém (vagy 3 gerezd zúzott fokhagyma)
  • 1 db tojás
  • 10 dkg sajt
  • 4 ek zsemlemorzsa
  • A panírhoz:
  • 3 ek finomliszt
  • 1 db tojás
  • 5 ek zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • 6 dl napraforgó olaj
  • A mártogatóshoz:
  • 2-3 ek tejföl
  • 1 tk mustár
  • 2 tk szárított petrezselyem
  • 1 tk bors
  • 1,5 tk citromlé
  • 3 tk fűszersó

Elkészítés

    1. A megtisztított cukkini magvas belsejét kivágjuk (ha van neki), a héját nem szükséges eltávolítani. Sajtreszelőn lereszeljük. Meghintjük sóval, összekeverjük, és hagyjuk állni kb. 20 percet.
    2. A levet eresztett cukkinit kicsavarjuk. Hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot, a borsot, fokhagymakrémet és a zsemlemorzsát, hogy jól összeálljon. Alaposan összedolgozzuk, majd a két tenyerünk között diónyi golyókat formázunk.
    3. A golyókat bepanírozzuk. Egy serpenyőbe olajat hevítünk, majd óvatosan beleengedjük a golyókat, és közepes lángon világos barnára pirítjuk. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
    4. A mártogatóshoz a hozzávalókat egy kisebb tálban összekeverjük, a frissen sült golyókat ezzel tálaljuk. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin