Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos csiga kelt tésztából

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók kb. 26-30 darabhoz:
  • A tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 15 dkg vaj
  • 3 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl tejföl
  • 2 db tojássárga
  • só ízlés szerint
  • 1 teáskanál cukor
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg vaj
  • 30 dkg trappista sajt

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk. Az összetevőkből begyúrjuk a tésztát, és meleg helyen 1 órát kelesztjük.

A sajtot lereszeljük.

A tésztát téglalap alakúra, kb. 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és megkenjük olvasztott vajjal. Megszórjuk a reszelt sajttal. A tésztát feltekerjük, mint a bejglit, majd 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk.

A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt, 150-160 fokon megsütjük.Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss