Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-borsós rakottas

MME MME
4.7/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A zöldborsót hüvelyéből kifejtjük, szűrőtálban leöblítjük, lecsepegtetjük. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, apró kockára vágjuk.

Elkészítés: A borsót annyi vízben, amennyi éppen ellepi, 1 evőkanál ételízesítővel és egy csipet cukorral kb. 15 perc alatt megpároljuk, leszűrjük. A répát fél evőkanál ételízesítővel kevés vízben kb. 10 perc alatt puhára pároljuk, leszűrjük. A tasakos rizst a dobozon lévő utasítás szerint a maradék ételízesítővel forró vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Mély, tűzálló tálat kikenünk margarinnal. A tálba terítjük a sárgarépa felét, rásimítjuk a rizs felét. Majd a zöldborsó felét is a tetejére tesszük, megszórjuk a reszelt sajt felével, majd megismételjük a rétegezést. A tojássárgáját összekeverjük a tejszínnel, megöntözzük vele a zöldborsót, megszórjuk a maradék reszelt sajttal. A sütőben kb. 10 -15 perc alatt átsütjük, de vigyázzunk, hogy a sajt ne égjen meg, csak szép aranysárga legyen. Forrón tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 398 kcal

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kisekgyed Konyhájában jelent meg.

Ezek is érdekelhetnek