Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Röszti

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Röszti

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 288
  • Elküldve: 35

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés:

A burgonyát megmossuk, sós vízben héjastól megfőzzük, leszűrjük, megtisztítjuk, és hagyjuk kihűlni. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A szalonnát csíkokra aprítjuk.

A kihűlt burgonyát nagyobb lyukú burgonyareszelőn, tálba lereszeljük. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a szalonnát, üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, és kevergetve együtt pirítjuk, amíg arany sárga lesz. A burgonyához öntjük, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Nagy serpenyőben felforrósítjuk a vaj felét - ügyeljünk arra, hogy a serpenyő oldala is vajas legyen. Ezután beleöntjük a burgonyát, kissé lenyomkodjuk, és lassú tűzön lefedve kb. 20 percig pirítjuk az alját. Levesszük a fedőt, egy tányérra óvatosan kiborítjuk a rösztit, hogy egyben maradjon. A serpenyőbe tesszük a maradék vajat, felforrósítjuk, majd a tányérról a burgonyát visszacsúsztatjuk a serpenyőbe - a megpirult fele legyen felül -, és a másik oldalát is megpirítjuk. Az alsó felét 8-10 percig pirítjuk, majd forrón tálaljuk.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 460 kcal

Megjegyzés:

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Ajánlott receptek



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 1 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2011. október 1. (szombat) 11:06
    Olaj, szalonna, vaj... Nem zavaros ez egy kicsit? Én csak szalonnával csinálnám.
Receptválogatás
Sült csirkecombok
A ropogósra sült csirkecombot szinte mindenki szereti, süthetjük vele együtt a köretet, de tölthetjük is kedvünkre.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Marhapörkölt bográcsban Marhapörkölt bográcsban
Tojásos-kukoricás töltött paradicsom Tojásos-kukoricás töltött paradicsom
Csirkemájas fasírt tepsiben Csirkemájas fasírt tepsiben
Tojásos-sonkás sajttekercs Tojásos-sonkás sajttekercs
Sonkás-sajtos pupusas Sonkás-sajtos pupusas
Fokhagymás-tejfölös sütőtökkrémleves Fokhagymás-tejfölös sütőtökkrémleves
Vaníliás-epres piskóta Vaníliás-epres piskóta
Gránátalmás pohárkrém Gránátalmás pohárkrém
Tejszínes-ribizlis epertorta Tejszínes-ribizlis epertorta
Citromfüves túrókrémmel töltött körte Citromfüves túrókrémmel töltött körte
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124331_koleszterin110.jpg Természetes koleszterincsökkentés!

Mivel nem okoz panaszokat, sokan nem is tudják, hogy változtatniuk kellene az életmódjukon. Pedig Magyarországon a felnőtt…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124329_balkon110.jpg Paradicsomot a balkonra!

Unjuk a zöldséges standok áruit? Szeretnénk egy kicsit magunk is kertésszé válni? Íme, néhány tipp, hogy tudunk igazi zöldség…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124327_sarga110.jpg Színpompás egészség

Az élénk színű növények, gyümölcsök és zöldségek mind-mind egy dologról árulkodnak: fittségről és életerőről. Lássuk, miben és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124325_jinjang110.jpg Harmonikus diéta

Mi az a jin-jang diéta, és miért jó?

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124323_yoghurt110.jpg Miért jó a joghurt?

Táplálkozási szakértők szerint még a tejnél is egészségesebb. Lássuk, miért játszik egyre fontosabb szerepet az egészséges…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/116000/116598_sparga-110.jpg Tavaszi nyitány zsenge fehér spárgával

Ha nagyobb tömegben megjelennek az első zsenge spárgakötegek a piaci standokon – minden kétséget kizáróan kezdetét veszi a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124321_alvas110.jpg Szuper diéta trükk!

Hogyan segít a fogyásban a 14-es szám?

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124319_rizs110.jpg Rizs: a kelet kenyere

Napjainkban a legtöbb betegség összefüggésben áll a helytelen táplálkozással. A rizs kiváló alapanyag az egészség megőrzésében!

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept