Röszti

default user icon
1 3.6/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kg burgonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 2 evőkanál olaj
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

    Előkészítés: A burgonyát megmossuk, sós vízben héjastól megfőzzük, leszűrjük, megtisztítjuk, és hagyjuk kihűlni. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A szalonnát csíkokra aprítjuk.

    Elkészítés: A kihűlt burgonyát nagyobb lyukú burgonyareszelőn, tálba lereszeljük. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a szalonnát, üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, és kevergetve együtt pirítjuk, amíg arany sárga lesz. A burgonyához öntjük, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Nagy serpenyőben felforrósítjuk a vaj felét - ügyeljünk arra, hogy a serpenyő oldala is vajas legyen. Ezután beleöntjük a burgonyát, kissé lenyomkodjuk, és lassú tűzön lefedve kb. 20 percig pirítjuk az alját. Levesszük a fedőt, egy tányérra óvatosan kiborítjuk a rösztit, hogy egyben maradjon. A serpenyőbe tesszük a maradék vajat, felforrósítjuk, majd a tányérról a burgonyát visszacsúsztatjuk a serpenyőbe - a megpirult fele legyen felül -, és a másik oldalát is megpirítjuk. Az alsó felét 8-10 percig pirítjuk, majd forrón tálaljuk.

    Munka: kb. 15 perc
    Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
    1 adag: 460 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kifőzdés Öcsi 4 évvel ezelőtt
Olaj, szalonna, vaj... Nem zavaros ez egy kicsit? Én csak szalonnával csinálnám.

Hasonló Receptek

Magazin