Elkészítés: Alufóliával kibélelt tepsiben 1,5 kg szeletelt almát szorosan egymás mellé rakosgatunk. A tojások sárgáját 18 dkg porcukorral és 3 evőkanál vízzel habosra keverünk, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a keményre felvert fehérjét. Felét az almára simítjuk, majd a maradékhoz kakaót keverünk, és a sárga tésztarétegre kenjük. Előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a pudingot a tejjel megfőzzük, a vajat a porcukorral habosra keverjük. Amikor kihűlt a puding, a cukros vajjal összekeverjük. A kisült süteményt kiborítjuk a tepsiből, a fóliát lehúzzuk, és a krémet az alma tetejére kenjük. A tetejét csokimázzal vonjuk be.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre