A sárga rókagomba nagyszerű ízének köszönhetően vált igazán kedvelt alapanyaggá. Kellemes fűszeres ízű, csípőssége a hőkezelés hatására eltűnik. Kemény állagának köszönhetően jól tűri a szállítást, nem törik össze. Frissen és szárítva is fogyasztható. Nagyszerű leveseket, mártást készíthetünk belőle, de a rizottót is feldobja és igazán különlegessé teszi.
Természetes élőhelyén július és november között terem meg kellő csapadék esetében, ilyenkor a piacokon is vásárolhatunk belőle.
Száraz hűvös helyen, hűtőszekrényben, de érdemes minél frissebben felhasználni. Szárítva szintén hűvös helyen tárolható, a csomagoláson feltűntetett időpontig.
38 kcal
1.5 g
0.5 g
3.1 g
A sütőben megpirított, s ezután felöntött zöldség és csontos hús íze sokkal finomabb, színe szebb, mint pirítás nélkül.