Elkészítés: Főzünk egy jó húslevest a félbevágott konyhakész galambokból, lassú tűzön, sokáig. A főtt galambok mellehúsát később felszeleteljük.
3 dl sűrű húslevest beforralunk 1 csomag feloldott zselatinnal, s hozzáadjuk az aszút. Formába öntjük, szőlőszemeket teszünk bele, s hűtőben kidermesztjük.
A gombából készítünk egy kellemes pörköltet, amit tejföllel elkeverünk, s botmixerrel pépesítjük. Ha jól dolgoztunk, ez a pürénk.
Tálalásnál középre helyezzük az aszúzselét, mellé a mellszeleteket, s körbeöntjük a rókagombapürével. Természetesen tokaji aszút kínálunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre