Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Galambmell aszúzselével és rókagombapürével

120 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A galambleveshez:
  • 2 konyhakész galamb
  • leveszöldségek
  • fűszerek
  • Az aszúzseléhez:
  • 3 dl húsleves
  • 1 csomag zselatin
  • 2 dl 5 puttonyos tokaji aszú
  • szőlőszemek
  • A rókagombapüréhez:
  • 30 dkg rókagomba
  • olaj
  • hagyma
  • 1 kis paradicsom
  • 1 kis paprika
  • pirospaprika
  • tejföl

Elkészítés

Elkészítés: Főzünk egy jó húslevest a félbevágott konyhakész galambokból, lassú tűzön, sokáig. A főtt galambok mellehúsát később felszeleteljük.

3 dl sűrű húslevest beforralunk 1 csomag feloldott zselatinnal, s hozzáadjuk az aszút. Formába öntjük, szőlőszemeket teszünk bele, s hűtőben kidermesztjük.

A gombából készítünk egy kellemes pörköltet, amit tejföllel elkeverünk, s botmixerrel pépesítjük. Ha jól dolgoztunk, ez a pürénk.

Tálalásnál középre helyezzük az aszúzselét, mellé a mellszeleteket, s körbeöntjük a rókagombapürével. Természetesen tokaji aszút kínálunk hozzá.

Megjegyzés

Különleges előétel, különleges alkalomra.
- pepe55

Ezek is érdekelhetnek

Friss