Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rakott zöldbab VI.

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 1 db hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 20 dkg bacon
  • bors
  • majoránna
  • olaj
  • pirospaprika
  • 5 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 2 dl rizs
  • 1 kg zöldbab

Elkészítés

    1. Egy közepes edénybe sós vizet forralunk, beleöntjük a rizst, készre főzzük, majd leszűrjük, és félretesszük.
    2. Egy serpenyőben a felkockázott szalonnát (pár darabot hagyjunk a tetejére) kevés olajon kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, paradicsomot és paprikát. Fedő alatt pároljuk 4-5 percig, ezután belekeverem a darált húst és sóval, borssal, majoránnával és pirospaprikával fűszerezzük. Aki szereti, csípőset is tehet bele. Lefedve 20 percig pároljuk.
    3. Ha nem fagyasztott, hanem friss zöldbabot veszünk, akkor a széleit lecsipkedjük és 2 cm-es darabokra vágjuk. Sós vizet forralunk, beledobjuk a zöldbabot,15 percig benne főzzük, majd leszűrjük.
    4. Egy közepes méretű tepsi alját kiolajozzuk. A sütőt előmelegítjük 210 fokra. A zöldbab felét a tepsi aljára szórjuk, elsimítjuk. Erre jön a fűszeres darált hús, amit előtte a leszűrt főtt rizzsel összekeverünk, hogy a hús szaftját is magába szívja. Ennek a tetejére szórjuk a maradék zöldbabot. Szépen elsimítjuk, és kézzel lenyomkodjuk.
    5. A tejfölbe belekeverjük a tojást, a tetejére öntjük, elkenjük rajta, hogy mindenhol befedje, és egy kanállal rá-rápréselünk az ételre, hogy a tejfölből alulra is kerüljön, ne csak a tetejére. Végül a pár darab szalonnakockával megszórjuk, és 210 fokon, 40-45 percet sütjük.

      ZÖLDBAB, VAJBAB, CERUZABAB - EZEKET A RECEPTEKET KI KELL PRÓBÁLNOD A NYÁRON! >>>

      RAKOTTAS, LEVES ÉS FŐZELÉK: 11 SZUPER ZÖLDBABOS RECEPT >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin