Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
A klasszikus menzás kaják listájának elején biztosan ott tanyázik a zöldbabfőzelék, amiből a legtöbb helyen még akkor sem repetáztak, ha éppen volt rá lehetőség. Persze egyszer-kétszer azért az óvodák és iskolák konyháin is történtek csodák a főzelék ízét és állagát tekintve, ám hogy ezeket az emlékeket megszépítsük, most hoztunk egy hibátlan receptet. Ezt imádni fogjátok!
Ez az aldis fagyasztott zöldbab a Nébih közleménye szerint csattanó maszlagot, vagyis mérgező gyomnövényt tartalmazhat.
Kósa Kolos
Videó
Ha olyan ételt keresel, ami villámgyors, egyszerű és nem kell sok hozzávaló, és persze finom is, akkor megtaláltad. A sajtos zöldbab az egész család kedvence lesz. A legjobb benne, hogy magában is laktató, de rántott hús, vagy sült hús mellé is szuper köret.
Somogyi Bea
Csattanó maszlag, egy mérgező gyomnövény lehet egy aldis gyorsfagyasztott sárgahüvelyű zöldbabban. A Nébih kéri a vásárlókat, ne fogyasszák el, hanem vigyék vissza az árut.
Kard Sándorné
Jelentős időt megspórolunk, ha egyben sütjük a húst és a köretet, ráadásul egy gazdagabb és zamatosabb fogás lesz a jutalmunk. Gasztrogabó most egy szuper mézes-mustáros csirkemellet hozott, melyet sütőtökkel és zöldbabbal sütött meg. Megéri kipróbálni!
Pataki Nóra
Bár fagyasztva egész évben kapható, a júniustól augusztusig tartó szezonban érdemes frissen fogyasztani a zöldbabot. A palóclevestől a zöldségköreten át a salátáig és a főzelékig rengeteg finomság készülhet belőle, mutatunk néhány bevált zöldbabos receptet.
Ékes Andrea
Ha valami laktató, kiadós ételre vágyunk, akkor sokszor készítünk olyan ételt, ami húst tartalmaz. Pedig a hús nélküli fogásokkal is jól lehet lakni. Egy zöldséges tészta, zöldséges fasírt, rizottó, vagy főzelék is van olyan laktató, hogy nem maradsz utána éhes.
A palóclevesre is igaz, hogy ahány ház, annyi szokás. Ezt a levest készítheted sertéshússal, marhahússal, vagy akár szárnyassal is, nyáron bográcsban is főzheted, a végeredmény ugyanaz: laktató, finom leves, amely után már csak egy desszert fér beléd.
Dr.Gondek Károlyné
Zöldbabot már egész évben tudunk venni fagyasztott, vagy konzerv formájában, de nincs jobb a nyári friss termésnél. Ha pedig már van egy tál friss zöldbabunk, miért ne csinálhatnánk főzeléket? Íme néhány variáció, joghurtosan, tejfölösen, fasírttal, pörkölttel.
Az egytálételek több szempontból is ideálisak: gyorsan összedobhatók, nem igényelnek folyamatos felügyeletet, és – az esetek 90%-ban – egyetlen edény felhasználásával elkészíthetők. Lássunk néhány könnyű, nyári rakottast, amit imádni fog a család.
Török Zsuzsa
A kisebb üvegekben tartósított adagnyi mennyiségekből gyorsan jóízű ételeket varázsolhatsz az asztalra a friss zöldséget nélkülöző téli hónapokban.
CSEH JÁNOS
Ha gyorsan szeretnél valami finomat készíteni, akkor a főzelék remek választás. Igazán laktató fogásokat készíthetsz spenótból, zöldborsósból, vagy burgonyából. Az alábbi receptekhez videós segítséget is adunk.
Stern Ágnes
Hogy miért együnk zöld ételeket? Mert egészségesek és finomak. Vizsgáljunk meg közülük ötöt egy kicsit közelebbről!
babiczky dóra
A különféle zöldségekből és hüvelyesekből készült főzelékek nemcsak remek vitaminpótlók, hanem igazán pénztárcabarát menük része is lehet a szűkösebb napokon. Íme 16 recept, amit az egész család imádni fog!
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek - ma egy laktató és finom palóclevest hoztunk nektek!