A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az olajat egy tálkába öntjük. Egy másik tálkában elvegyítjük az 1/3 bögre lisztet a morzsával és 1 csipet sóval. A vékonyan felszeletelt és gyűrűkre bontott salottát előbb az olajba, majd a lisztes morzsába forgatjuk. A panírozott hagymakarikákat szétterítjük egy tepsiben, és 5-10 percig sütjük. Miután kivettük, a sütőt visszakapcsoljuk 180 fokra.
Egy fazékban bőven sós vizet forralunk. Beleszórjuk a feldarabolt zöldbabot, és a lobogó vízben főzzük kb. 1 percig. Ezután leszűrjük és azonnal egy tál jeges vízbe dobjuk, hogy megőrizze szép színét.
Egy serpenyőben közepes tűzön megolvasztjuk a vajat. Rádobjuk a letisztogatott és szükség esetén kisebb darabokra vágott gombát, megszórjuk a lecsipkedett kakukkfűlevélkékkel, és kevergetve pirítjuk 5-10 percig. Felöntjük az ecettel, és az esetleg letapadt gombadarabokat lapáttal óvatosan felkaparjuk. Az egészet megszórjuk a 2 ek liszttel, és összeforgatjuk. Felengedjük az alaplével, majd hozzáadjuk a szoba-hőmérsékletű tejfölt, és kevergetve kissé sűrűbbre főzzük.
A lecsepegtetett zöldbabot egy tepsiben vagy tűzálló tálban összeforgatjuk a gombamártással és a sült hagymakarika felével. A többi hagymakarikát elosztjuk a tetején. Végül a rakott zöldbabot a 180 fokos sütőben sütjük 15 percig, vagy amíg jól átmelegszik.