Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rakott linzer

default user icon
3.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 15 szelethez:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál tejföl (szükség szerint)
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 1 zacskó vaníliás pudingpor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 18 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • A szóráshoz:
  • 5 dkg kakaópor

Elkészítés

    Előkészítés: Összemorzsoljuk a lisztet a vajjal, egy csipet sóval, majd beletesszük a cukrot, a tojást, és ha nem elég lágy, a tejfölt. Tésztává gyúrjuk, letakarjuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük.

    Elkészítés: A krémhez felteszünk forrni 4 dl tejet. A maradék tejjel elkeverjük a pudingport, a vaníliás cukrot. Amikor forr a tej, beleöntjük a kikevert pudingport, és habverővel állandóan kevergetve 1 percig főzzük. Amikor kellően besűrűsödött, levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk. Közben habverővel gyakran kevergetjük. A vajat a cukorral nagyon habosra kikeverjük. Amikor a krém már csak kézmeleg, gépi habverővel belekeverjük a cukros vajat. Félretesszük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán 2 mm vastag téglalap-alakúra kinyújtjuk, majd három részre vágjuk. Sütőlemezt sütőpapírral kibéleljük, rátesszük az egyik lapot, és a sütőben 12-15 percig sütjük. Amikor a tészta szép sárgás, kivesszük, félretesszük hűlni. A másik két lapot is megsütjük. Amikor kihűltek a lapok, tálcára fektetjük az egyiket, megkenjük a krémmel, majd rá a másik lapot, ismét kenés, és végül a harmadikkal is így járunk el. Letakarva a hűtőbe tesszük, és legalább fél napot pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak. A hűtőből kivéve felszeleteljük, leszórjuk a formán keresztül, és tálra tesszük.

    Munka: kb. 45 perc
    Fogyasztható: kb. 8 óra múlva
    1 szelet: 254 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin