Elkészítés: A krumplit megpucolom, előfőzöm. A brokkolit rózsákra szedem, a szárát felszeletelem. Sós vízben a szárakat főzöm először, majd beleteszem a rózsákat is, félig megfőzöm.
A tejfölbe 1 tojást, őrölt fekete borsot és őrölt pirospaprikát keverek. A füstölt kolbászt felkarikázom, a császárhúst csíkokra vágom. A sajtot lereszelem.
Egy tálat kivajazok, megszórom zsemlemorzsával. Beleszeletem a krumplikat, sózom, borsozom. Rárakom a kolbászkarikákat, majd a brokkolit. Megszórom borssal. Rálocsolom a tejfölös keveréket, s rászórom a császárszalonna csíkokat. Végül rászeletelem a paradicsomot és a mozarellát.
180 fokra előmelegített sütőbe tolom 30 percre, majd rászórom a reszelt sajtot, s a tetejére zsemlemorzsát, és 200 fokon grill fokozaton még kb. 10 percig sütöm, míg szép aranybarna lesz.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre