25 dkg köles (Az eredetiben 4 db ez esetben GM zsemle, tejbe áztatva)
4 db tojás
só
1 csokor petrezselyemzöld
A tetejére:
tejföl
Elkészítés
A darált húst a tojásokkal és a rizsliszttel összegyúrjuk, majd sóval, borssal ízesítjük. A felét egy közepes méretű tepsibe lapítjuk a tenyerünkkel.
A kölest háromszoros mennyiségű, enyhén sós vízben puhára főzzük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a sárgájákat is. Egy mély tálba öntjük a leszűrt köles, a tojásos masszát és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Óvatosan összekeverjük, és a már tepsiben lévő húsos rétegre öntjük.
Végül befedjük a másik réteggel, szintén a tenyerünk közt lapogatunk egy-egy adag darált húst. 180 fokos sütőben, kb. 30 percig sütjük. Ezután éles késsel 6 kockára vágjuk, majd tejföllel megkenjük, és visszatesszük további 5 percre a sütőbe. Savanyúságot kínálunk mellé.