Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pulykahúsos gombaleves

Hozzávalók

  • 1 db pulykaszárny
  • 3 dl húslevesalaplé
  • 1 fej hagyma
  • 2 tk zöldfűszerkeverék
  • 1 l víz
  • 25 dkg gomba
  • 3 dl tej

Elkészítés

    1. A megtisztított pulykaszárnyat lábasba helyezzük, és hozzáadjuk a húslevesalaplevet. Megisztítjuk, majd felaprítjuk a hagymát, és a leveshez adjuk a felaprított vegyes zöldfűszerrel együtt. Feélöntjük vízzel, majd alaposan megsózzuk és megborsozzuk.
    2. Lefedve felforraljuk, majd 30 percig főzzük. Kivesszük a szárnyat, kicsontozzuk, a húst falatnyi darabokra vágjuk.
    3. Megtisztítjuk és felszeleteljük a gombát, és a leveshez adjuk, és további 15 percig főzzük. A leves felét botmixerrel pürésítjük, újra összeöntjük, majd hozzákeverjük a tejet. Összemelegítjük a félretett pulykahússal, majd tálaljuk.  

    MÉG TÖBB ISTENI LEVES >>> 

    PULYKÁS FINOMSÁGOK >>> 

    GOMBÁVAL KÉSZÜLT FOGÁSOK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin