Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kihagyhatatlan gasztrofesztiválok novemberben: liba, torta és szalonna

A harapós hidegben tett novemberi kirándulások alfája és omegája lehet egy melengető fogásokban és italokban gazdag fesztivál. Szerencsére sok izgalmas program vár ránk ebben a hónapban is.
2015. november 05-08. Márton napi borfesztivál, Budapest

A boros napokon a több százféle bor, liba- és egyéb ételkülönlegességek mellett lesz sztárséfekkel fűszerezett borvacsora a megújult Gellért Sörözőben. Az interaktív Fűszerkurzusokon a Magyar Konyha előadóitól a vendégek megtudhatnak sok mindent a rég elfeledett magyar fűszerekről, és a borokban rejlő fűszerességről. A borfesztivált vasárnap egy Sunday Brunch zárja, ahol megkóstolható lesz a világ első pekingi libája és liba sushija is.

2015. november 06-08. Szolnoki csokoládéfesztivál, Szolnok

Kézműves csokoládék kiállítása és vására, csokigyár, csokimozi, csokis kóstolók és a világ sok tájáról érkező csokoládékülönlegességek mellett sok-sok szórakozás nem csak gyerekek részére.

2015. november 07. Whisky show, Budapest

A legkiválóbb skót kevert és maláta whiskyk, az ír és amerikai whiskey-k, valamint a kanadai, japán és egyéb "egzotikus" whisky különlegességek gyártói és hazai forgalmazói teremtenek alkalmat arra, hogy a vendégek rengeteg márka és évjárat italait megkóstolhassák, megvásárolhassák.

2015. november 07. Orfűi szalonna fesztivál, Orfű

Ezen a napon fél disznóból töpörtyű, pecsenye, hurka, kolbász, szalonna, pörkölt készül, amit kódtolójeggyel lehet majd letesztelni. A kísérőprogramok közt lesz barlangtúra, helyi termék árusok és bemutatók, kézműves bemutatók és árusok.

2015. november 07-08. Szent Márton Újborfesztivál és Libator, Szentendre

A fesztivál a hagyományhoz igazodva négy témát jár körbe: az újbort, a gasztronómiát, a kézműves tevékenységeket, illetve Szent Márton legendáját, amire kulturális programok épülnek. A kézműves programok során kicsik és nagyok az alkotás örömét tapasztalhatják meg természetes anyagokból játékokat, dísztárgyakat, használati tárgyakat fabrikálva.

2015. november 13-15. Libamájfesztivál, Budapest

A Libamájfesztivál idén a hagyományos kulináris élményeken túl, egyedülállóan nosztalgikus hangulattal szeretné megajándékozni gasztronómia szerelmeseit. A fesztivál egyik fő célja, hogy egy évben legalább egyszer mindenkinek legyen lehetősége megfizethető áron részesülni ebből a gasztronómiai élményből.

2015. november 13-15. Garda fesztivál, Tihany

A fesztiválon felelevenednek a régi halászati hagyományok és a különleges hal elkészítésének szokásai. A gasztronómiai programok mellett szórakoztató családi programok, zene, tánc, játék és vásár várja az érdeklődőket.

2015. november 14. Mit iszol? - Természetes italok fesztiválja, Budapest

A Mitiszol Fesztivál középpontjában a természethű borok állnak: az elmúlt 4 év hagyományaihoz hűen, a Terra Hungarica szervezésében idén is bemutatkoznak a Kárpát-medence legjobb autentikus bortermelői és boraik.

2015. november 14-15. Bakony Expo - Bakonyi ízek vására, Veszprém

A vásár során Veszprém megyei és helyi őstermelők kínálják termékeiket, a látogatók mesterségeket és szerszámokat ismerhetnek meg interaktív, szórakoztató módon. A programok minden korosztályt megszólítanak, bemutatják és közelebb hozzák a térség egyedülálló gasztronómiai és kulturális hagyományait, nemcsak a környéken élők, hanem mindenki számára.

2015. november 21-22. Sütemény- és tortafesztivál, Budapest

Az eseményen a tortákat és kiegészítő desszerteket készítő legjobb cukrászatokat, cukrászokat és manufaktúrákat szeretnék egy térbe gyűjteni, és lehetőséget adni ebben az évben is a bemutatkozásukra. Lesz tortadíszítő verseny, cukorcsipke és karamell dísz készítés, macaron- és bonbonkészítő bemutató, gyermekeknek papír torta készítés,és számtalan kísérő program.

2015. november 28-29. Magyarországi Újbor- és Sajtfesztivál, Budapest

A fesztivál keretein belül a vendégeknek lehetősége nyílik megkóstolni Magyarország legkiválóbb újborait és legfinomabb kézműves sajtféleségeit.

Ezek is érdekelhetnek