Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Pörkölt tarhonyával

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéscomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 0,3 dl napraforgó étolaj
  • 2 ek őrölt pirospaprika
  • 1/2 tk őrölt köménymag
  • frissen őrölt bors
  • 20 dkg tarhonya
  • 2 ek napraforgó étolaj

Elkészítés

    1. Az apróra vágjuk a vöröshagymát és olajon megdinszteljük. A tűzről lehúzva hozzáadjuk a sót, a borsot és a pirospaprikát.
    2. A sertéshúst felkockázzuk, a paradicsomot és a paprikát nagyobb darabokra vágjuk, majd a hagymához keverjük. Hozzáadjuk az őrölt köményt is.
    3. Felöntjük vízzel, és az egészet puhára főzzük kb. 50 perc alatt. Ha szükséges, közben pótoljuk az elfőtt folyadékot.
    4. A tarhonyát kevés olajon aranybarnára pirítjuk, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, és fedő alatt közepes lángon puhára főzzük. A frissen elkészült pörköltöt a főtt tarhonyával körítve tálaljuk. 

Megjegyzés

Recept és foodstyling: Filep Kata
Fotó: Tóth András

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Magazin

Hirdetes
Hirdetes