Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Póréhagymás vöröskáposzta-saláta

MME MME
3 4/5
45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • 50 dkg vöröskáposzta,
  • 2 db savanykás alma,
  • 1 szál póréhagyma,
  • 3-4 evőkanál borecet (vagy egyéb gyenge ecet),
  • 3 evőkanál olaj,
  • 1 teáskanál mustár,
  • 1 teáskanál só,
  • 1 mokkáskanál törött fekete bors,
  • késhegynyi tört köménymag,
  • 1 mokkáskanál porcukor.

Elkészítés

Előkészítése: a megtisztított káposztát durva reszelőn lereszelem és megsózom. Jól átkeverem, és fél óráig állni hagyom. Közben az ecetet, olajat, mustárt, sót, törött borsot és köménymagot simára keverem, majd kevés porcukorral fűszerezem.

Elkészítése: a mártásba forgatom a megtisztított és felkarikázott póréhagymát, valamint a megmosott, kicsumázott és héjastul lereszelt almát. Végül hozzáadom a káposztát is. (Nem csavarom ki a levét, mert értékes vitaminok vannak benne.) Az egészet jól átkeverem, és lefedve teszem néhány órára a hűtőszekrénybe.

Ezek is érdekelhetnek

Friss