Maradékmentő ötletekben szerencsére nincs hiány: a legtöbb háziasszony pontosan tudja, mihez kezdjen a megmaradt étellel. Persze nem mindegy, miről van szó. A krumplipürét többféle módon is hasznosíthatjuk: most egy nagyon egyszerű pogácsa receptet mutatunk, ami tökéletes második fogás egy tartalmas leves után, de tízóraira, uzsonnára is remek.
A recept nagyon egyszerű: a maradék krumplipüré mennyiségétől függően szükség lesz lisztre, kevés vajra (vagy zsírra), sütőporra, íróra és ízlés szerint sóra, borsra, esetleg pirospaprikára.
A krumplis pogácsa Hozzávalói:
- 15 dkg krumplipüré
- 30 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 15 dkg zsiradék
- 1 tojás
- 1,5 dl író
- só, bors, pirospaprika ízlés szerint
Elkészítése:
- A krumplipüréhez hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a hideg zsiradékot, a tojást, megsózzuk, megborsozzuk (ha szeretjük, pirospaprikát is tehetünk bele) és az íróval jól összegyújruk.
- Újjnyi vastagra nyújtuk, a tetejét késsel bevagdaljuk és 180 fokos sütőben megsütjük. Melegen és hidegen is nagyon finom.
(Nyitókép: Shutterstock)
Ajánljuk még:
- MEGLEPŐ: ETTŐL A HOZZÁVALÓTÓL LESZ IGAZÁN EGÉSZSÉGES A KRUMPLIPÜRÉ>>>
- VARIÁCIÓK KRUMPLIPÜRÉRE - ÍGY TURBÓZD FEL A CSALÁD KEDVENC KÖRETÉT!>>>
- ÍGY KÉSZÍTS TÖKÉLETES KRUMPLIPÜRÉT LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE>>>