Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így készíthetsz mennyei pogácsát a maradék krumplipüréből!

default user icon
MME
A maradék krumplipüré több módon hasznosítható: finom krokettet, pásztorpitét vagy akár lángost is készíthetünk belőle. Ha valami igazán egyszerűt szeretnél, remek ötlet a krumplis pogácsa. Mutatjuk, hogyan készül!

Maradékmentő ötletekben szerencsére nincs hiány: a legtöbb háziasszony pontosan tudja, mihez kezdjen a megmaradt étellel. Persze nem mindegy, miről van szó. A krumplipürét többféle módon is hasznosíthatjuk: most egy nagyon egyszerű pogácsa receptet mutatunk, ami tökéletes második fogás egy tartalmas leves után, de tízóraira, uzsonnára is remek.

A recept nagyon egyszerű: a maradék krumplipüré mennyiségétől függően szükség lesz lisztre, kevés vajra (vagy zsírra), sütőporra, íróra és ízlés szerint sóra, borsra, esetleg pirospaprikára.

A krumplis pogácsa Hozzávalói:

  • 15 dkg krumplipüré
  • 30 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 15 dkg zsiradék
  • 1 tojás
  • 1,5 dl író
  • só, bors, pirospaprika ízlés szerint 

Elkészítése:

  1. A krumplipüréhez hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a hideg zsiradékot, a tojást, megsózzuk, megborsozzuk (ha szeretjük, pirospaprikát is tehetünk bele) és az íróval jól összegyújruk.
  2. Újjnyi vastagra nyújtuk, a tetejét késsel bevagdaljuk és 180 fokos sütőben megsütjük. Melegen és hidegen is nagyon finom.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

 

 

Ezek is érdekelhetnek