Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pofonegyszerű paleo pizzatészta

Hozzávalók

  • 3 db tojásfehérje
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál almaborecet vagy citromlé
  • 10 dkg tápiókakeményítő
  • 5 dkg szezámpehely
  • 10 dkg finomra őrölt mandula
  • 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csapott evőkanál útifűmaghéj
  • 5 dkg parmezán
  • A szószhoz:
  • 1 evőkanál zsiradék
  • 2,5 dl 100%-os paradicsomlé
  • 1 marék bazsalikomlevél
  • 1 teáskanál oregánó
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

     

    1. A tojásfehérjéket és az egész tojást, almaborecettel és a sóval elkeverjük. Egy tálba kimérjük a tápiókakeményítőt, a szezámpelyhet, és a finomra őrölt mandulát, a szódabikarbónát és az útifűmaghéjat. A száraz anyagokat összekeverjük, hozzáreszelünk 2-3 dkg parmezánt, és elkeverjük. Az egészet keveréket egy habverővel a tojáshoz keverjük.
    2. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a tésztát 4 egyforma adagban ráhalmozzuk, nagyjából egyforma távolságra. Zsíros kézzel kilapogatjuk a halmokat, 180 fokra előmelegtett sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.
    3. Egy serpenyőben egy evőkanál zsiradékot olvasztunk, megfuttatjuk rajta a kipréselt fokhagymát. Pár másodperc eltetlével - mielőtt megbarnulna a fokhagyma - ráöntjük a paradicsomszószt, majd hozzákeverjük a fűszereket. Összeforraljuk, aztán a kisült, még forró tésztára kenjük.

      A tésztához szükséges paleos hozzávalókat megvásárolhatod az Ehetemmm pékségekben vagy a webshopban! >>>

     

     

A tetejét vagy parmezánnal szórom meg, vagy a megmaradt tojássárgájából és kókusztejszínből készítek egy enyhén citromos keveréket, amivel kicsit meglocsolom.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin